Skip to content
Politică

Tăriceanu dă asigurări. UDMR continuă colaborarea cu Guvernul

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri, la Miercurea Ciuc, după o discuție cu aleșii locali, parlamentari și liderul UDMR, Kelemen Hunor, că își reafirmă dorința de a colabora instituțional cu Uniunea la nivelul Guvernului, dacă va deveni premierul României.

„Mi-am reafirmat încă o dată dorința de a relua în ceea ce mă privește colaborarea instituțională la nivelul Guvernului cu UDMR. Sigur că UDMR face parte din Guvernul actual, dar am vrut să reafirm intenția și dorința mea ca această colaborare și participare a UDMR la guvernare să continue, pentru că am convingerea că numai în acest fel interesele comunității maghiare vor putea să fie reprezentate și numai în acest fel vom da sentimentul cetățenilor de etnie maghiară că fac parte din procesul de luare a deciziilor la nivel național, care îi face să se considere, în final, cetățeni cu drepturi depline și egale alături de ceilalți cetățeni care alcătuiesc majoritatea”, a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu.

El a subliniat că crede în virtuțile unei societăți în care cetățenii sunt integrați cu toții în luarea deciziilor și nicio minoritate nu este marginalizată.

„Vreau să le dăm sentimentul că sunt cetățeni români cu drepturi depline și participă la luarea deciziilor, mai ales că este o minoritate atât de importantă”, a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Potrivit acestuia, ideea vizitei în Harghita și Covasna s-a născut în urma unei discuții cu președintele UDMR, Kelemen Hunor, când încercau să anticipeze „cum se desenează tabloul politic”.

Tăriceanu a menționat că nu a venit în zonă să facă o ofertă și că nu are o viziune despre zonă întrucât de când și-a încheiat mandatul de prim-ministru lucrurile au evoluat și nu are toate informațiile necesare în acest sens.

Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, i-a înmânat președintelui Senatului un dosar care cuprindea mai multe chestiuni ce au nevoie de rezolvare, printre care se numără finanțarea comună și de către statul român a Universității Sapientia, programul CJ de dezvoltare a satelor mici, programul de sprijinire a organizațiilor de tineret, îmbunătățirea nivelului de trai a locuitorilor din Harghita, dar și problemele provocate de urși în acest județ.

Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit la Toplița cu aleșii locali din zona de nord a județului Harghita, locuită preponderent de români, iar la Miercurea Ciuc a avut o discuție cu ușile închise cu mai mulți primari, șefi de instituții și parlamentari UDMR. La ambele întâlniri a participat și ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *