Skip to content
Politică

Tăriceanu DĂ FOC coaliției PSD-ALDE? „MĂ OPUN AMNISTIEI ȘI GRAȚIERII”

Tensiuni mari în coaliție. Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că se opune amnistiei și grațierii.

”Eu nu pot să fiu de acord cu ideea că deciziile politice la care am un rol important sunt decizii care ar putea să mă favorizeze în așa fel încât să-mi creeze o vulnerabilitate în spațiul public. Știți foarte bine că în politică lucrăm nu cu realități, ci cu percepții”, a declarat Tăriceanu la TVR.

”Percepția în legătură cu o astfel de decizie ar fi defavorabilă: «Uite ce fac politicienii! Politicieni se scapă pe ei de justiție!». Deci, acesta este motivul pentru care eu m-am opus și vă spun că și în continuare mă voi opune, mai ales în condițiile actuale. (…)  

Sunt împotrivă și v-am explicat de ce. Există și alte modalități. E adevărat, nu putem lua cu penseta și să facem dreptate dosar cu dosar și de aceea am vorbit și cu ministrul Justiției și ne-am consultat, inclusiv în coaliție, care ar fi modalitățile prin care să putem să reparăm nelegalitățile”, a mai spus liderul ALDE.

Parchetul General a cerut urmărirea penală a lui Tăriceanu, în dosarul Microsoft. Procurorii anticorupţie au cerut camerei superioare a Parlamentului să aprobe urmărirea penală a preşedintelui Senatului, pentru fapte comise în calitate de premier. Se pare că Tăriceanu este cercetat pentru luare de mită. Acesta ar fi primit 10% dintr-un contract pentru licențe Microsoft.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *