Skip to content
Politică

Tăriceanu, dat la o parte de partenerii de coaliție. PSD va merge cu un candidat propriu la prezidențiale

Inquam Photos / Octav Ganea

Social-democrații au votat, luni, în cadrul Comitetului Executiv al PSD ca partidul să meargă cu un candidat propriu la alegerile prezidențiale.

Mai mult: conducerea partidului a fost mandatată să poarte discuții cu ALDE și Pro România pentru a obține susținere pentru candidatul PSD, potrivit unor surse politice.

Cu o seară înainte, Tăriceanu chiar a ameninţat cu ruperea coaliţiei dacă PSD nu va vrea să meargă cu un candidat comun în alegerile de la finalul anului.

”Fără doar și poate. Împreună cu colegii mei am analizat acest lucru și mă îndrept spre o candidatură. Dar ar fi mult mai util să aibă o susținere cât mai largă. Din partea coaliției PSD-ALDE sau chiar mai mult. Dacă nu vom reuși acest lucru, vom vedea dacă pot împreună cu colegii mei să găsim altă formulă de alianță care să ne crească șansele. Poate să însemne Pro România, da. Convingerea mea este că dacă vom merge cu mai mulți candidați, riscurile legate de a nu ajunge în turul doi sunt foarte mari. Candidaturile separate, dacă vom hotărî așa, pot aduce într-o campanie o anumită stare de tensiune. Și nu cred că ar ieși mai întărită coaliția noastră în noiembrie” a declarat, duminică,  Tăriceanu la Antena3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *