Tăriceanu demarează oficial suspendarea lui Băsescu

Demersul lui Călin Popescu Tăriceanu a iniția suspendarea lui Traian Băsescu prinde oficial contur.

La ora 12 va fi o întâlnire oficială, organizată de șeful Senatul, privind suspendarea lui Traian Băsescu.

”O să prezint și detalii privind suspendarea președintelui Traian Băsescu. După cum știți, avem nevoie de o treime din semnăturile parlamentarilor și apoi o trimitem către CCR. Votul va fi pe 23 septembrie privind suspendarea lui Traian Băsescu, iar referendumul va fi organizat concomitent cu primul tur al alegerilor prezidențiale, pe 2 noiembrie”, a explicat șeful Senatului.

”Suspendarea nu este doar simbolică. Statutul de drept înseamnă respectarea legii până în ultima zi de mandat. Dacă vreți să comparați cu referendumul din 2012, este o acțiune simbolică care înseamnă că ducem până la capăt demersul inițiat în 2012.

Nu cred că va fi subiectul central de campanie. Campania va fi axată pe programele candidaților. (…) O țară trebuie să funcționeze în jurul unor instituții, nu în jurul unei persoane. Nu văd un motiv pentru ca legea să fie pusă între paranteze. Ne referim la statutul de drept, trebuie să respectăm acele principii”, a mai adăugat Tăriceanu privind suspendarea lui Băsescu.

Călin Popescu Tăriceanu a mai anunţat că începe astăzi strângerea de semnături pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: