Skip to content
Politică

Tăriceanu îl taxează din nou Antonescu: ”A făcut un gest dezonorant”

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu afirmă că fostul președinte al PNL Crin Antonescu a făcut un gest dezonorant dictând trecerea PNL de la ALDE la PPE, însă nu îi impută nimic.

Această afirmație a lui Tăriceanu vine în contextul în care tot miercuri, actualul șef al Senatului a precizat că Antonescu ar fi fost un lider politic care s-ar fi bătut mai mult decât Iohannis pentru istoria PNL.

„Apropiați nu am fost, ci colegi de partid. Nu am avut o apropiere deosebită. Noi am avut un drum comun în cadrul PNL, acest drum comun s-a bazat pe o credință comună în valorile liberale, sau cel puțin așa am crezut eu, ca să constat în final că lucrul acesta nu era valabil pentru Antonescu care a luat deciziile pe carele știți.

Eu nu îi imput nimic, e un capitol încheiat, eu zic că merită să ne uităm la viitor. El a făcut un gest care mie mi se pare dezonorant. A luat PNL din ALDE și l-a transferat peste noapte în familia populară. Acest lucru afectează, cred eu, și scena politică românească și așa cum am spus, foarte multă lume se uita curios la mine și spunea că îi caut nod în papură. Iată că s-a adeverit ce am spus. PNL a întărit PPE”, a declarat Tăriceanu.

8 comentarii la “Tăriceanu îl taxează din nou Antonescu: ”A făcut un gest dezonorant”

  1. ISTORIA–PNL–rivalizeaza cu scrierile lui–Franz Kafka– as compara cu perioada 1888–cand guvernul atotputernicului I C BRATIANU este silit sa demisioneze si 1891–MAI –decesul lui IC BRATIANU—cand dizidentele din partid inceteaza si liberalii isi intregesc partidul . Alo , domnule QUINTUS–te mai intereseaza soarta PNL–fara TRADATORI ?

    1. Zici tu? Este totusi deja consacrat asa ca nu are nevoie sa isi promoveze campania prea mult. Are experienta, lumea il stie inca de cand a fost premier. Daca ar fi vrut sa iasa in evidenta prin declaratii, atunci o facea impotriva celor care candideaza la presedintie, nu a celor care nu au nicio treaba cu campania.

  2. E chiar bland fata de el acum, dl. Tariceanu. Acest individ, Antonescu Crin, a simtit el ceva, cum ca PSD-ul nu l-ar mai sustine pe el la aceste alegeri si ce s-a gandit el asa…sa rupa alianta in care milioane de oameni si-au pus speranta. Ce s-a mai gandit el asa, sa se alieze intru fuziune cu cei pe care pana atunci ii facuse „viermi” si care dupa cum se vede deja, incep sa acapareze partidul; s-a mai gandit el sa renunte la candidatura, c-asa a vrut el, nu l-a interesat ca oamenii ar fi avut poate niste asteptari de la el. S-a suparat, si-a luat „jucariile” si a plecat! Nu inainte insa de a preda practic partidul pe tava basistilor.
    Ce mi s-a parut incalificabil a fost discursul tuturor penelistilor la vremea respectiva: pe noi ne persecuta PSD-ul, ne face nu stiu ce, NOUA nu ne mai convine in aceasta alianta, prin urmare o rupem! Nicaieri nu gaseai in discursul lor CETATENII, alegatorii care le-au conferit cel mai bun scor electoral de dupa ’90. Nu s-au gandit ca poate acei alegatori i-ar fi vrut acolo, la guvernare, caci altfel nu i-ar fi votat!

  3. Dl Popescu Tariceanu i-a zis-o tare bine dlui Antonescu. In fine, noi sa fim sanatosi si la vot sa votam numarul 13, singurul numar care merita votat!

  4. Antonescu a tras in jos PNL-ul. Multi liberali adevarati au plecat. Daca Tariceanu candida acum din partea PNL, castiga din primul tur. Oricum se va duce in turul doi si va castiga pentru ca-i este net superior lui Ponta.

  5. Sa nu uitam ca liderul liberalilor europeni il sustine pe Tariceanu pentru functia de presedinte. Tariceanu este adevaratul liberal in cursa asta, nu Iohannis. La vot, cei ce cred in valorile liberale, trebuie sa voteze cu Tariceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *