Skip to content
Politică

Tăriceanu, despre corupție și ilegalitățile din România: Toate se petrec sub patronajul președintelui

reportervirtual.ro

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, a publicat duminică pe pagina personală de Facebook un mesaj despre statul de drept și justiție, în care îl acuză pe Iohannis de crearea unui stat paralel, spunând că toate actele de corupție și ilegalitățile se petrec sub patronajul președintelui României.

De asemenea, Tăriceanu a dorit să sublinieze că atât el, cât și partidul din care face parte se vor folosi de toate „mijloacele constituționale pentru ca România să redevină un stat de drept„. În plus, președintele Senatului insistă pe ideea de „stat paralel”, sintagmă pe care o folosește foarte des în această postare.

În calitate de președinte al Alianţei Liberalilor şi Democraților din România – ALDE- am semnat în ziarul „Cotidianul”, acum câteva zile, poziția mea și a partidului privind proiectele legilor Justiției ce urmează a fi dezbătute și adoptate în Parlament. Am anticipat în acel text că „statul paralel” și mercenarii acestuia vor exercita presiuni publice de tot felul pentru blocarea adoptării acestor legi sub diverse pretexte. Cred că nu surprinde pe nimeni că previziunea mea s-a adeverit, atacurile lor necesitând o replică extrem de hotărâtă.
Vreau să subliniez că pe noi nu ne interesează persoane sau numele celor care doresc menținerea situației generale de netolerat create de „statul paralel” și a dependenței Justiției față de un grup ilegitim, a cărui componență a devenit notorie după dezvăluirile din comisiile parlamentare abilitate. Pe noi ne interesează modificarea legilor Justiției pentru a accelera demantelarea „statului paralel”, pentru ca grozăviile puse în operă de indivizii care au format „statul paralel” să nu se mai repete și pentru ca toți cei care participă la înfăptuirea actului de Justiție să răspundă atunci când comit abuzuri.
Vedem astăzi că propunerile coaliției parlamentare pentru modificări de substanță la legile Justiției, care vor duce la o Justiție independentă de politic și la o mai mare responsabilizare a magistraților, generează un tip de război întâlnit de regulă în regimurile dictatoriale, gen „republica procurorilor”. De o parte, sunt forțele care militează pentru un stat de drept și pentru respectarea drepturilor omului, iar de cealaltă parte, se află indivizii pentru care menținerea controlului asupra Justiției este vitală, iar dispariția „statului paralel” echivalează cu propria lor dispariție din viața publică și cu consecința obligaţiei de a da socoteală în fața instanțelor pentru fărădelegile comise. Constatăm cu regret că indivizii, care compun și se luptă pentru supraviețuirea „statului paralel” sub pretextul luptei anticorupție, dețin pârghii importante ale unor instituții de forță și ale media și se află la comanda unei adevărate armate de mercenari bine instruiți și plătiți cu mijloace financiare obținute ca urmare a unor fapte de corupție și felurite ilegalități. Toate acestea se petrec sub patronajul președintelui României care urmărește două obiective personale: obținerea unui nou mandat la Cotroceni și trecerea în uitare și prescrierea ilegalităților comise în perioada când deținea funcția de primar al Sibiului. Cum după trei ani la Cotroceni realizările sale sunt undeva spre zero, singura sa șansă la un nou mandat este perpetuarea dependenței Justiției față de „statul său paralel”, cu alte cuvinte, conducerea României cu cătușe, dosare fabricate și alegeri măsluite prin metode sofisticate (…)„, a publicat Tăriceanu pe Facebook.

Continuarea o puteți citi AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *