Tăriceanu, despre Iohannis: „Un păpușar în mâinile lui Băsescu”

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceau l-a numit pe Iohannis „păpușar în mâinile lui Băsescu”.

Declarația vine în contextul inițiativei lui Tăriceanu de suspendare a președintelui Traian Băsescu, inițiativă despre care președintele PNL a declaat că este „o fumigenă”.

„Iohannis este un păpușar în mâinile lui Băsescu, la fel și dna Macovei și Udrea”, a declarat Tăriceanu.

Klaus Iohannis a  declarat că inițiativa lui Tăriceanu este o fumigenă și că după ce va depune actele necesare suspendării lui Băsescu „mai vorbim”. De asemenea, vicepreședintele PNL Ludovic Orban și-a exprimat părerea potrivit căreia inițiativa este „o aberație”

Călin Popescu a redactat o scrisoare prin care își motiva inițiativa:

„Având ca bază probatorie nenumăratele încălcări ale prevederilor constituționale puse în operă de Președintele României în anii 2013 și 2014, propun inițierea procedurii constituționale de suspendare și demitere a Președintelui României, având următorul calendar: suspendarea de către Parlament a Președintelui României în preajma datei de 23 septembrie și organizarea Referendumului de demitere a Președintelui României pe data de 2 noiembrie, aceeași zi în care se organizează primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. Coincidența datei primului tur al alegerilor prezidențiale cu Referendumul de demitere al Președintelui României va crea premise favorabile îndeplinirii cvorumului legal de 50%+1”, transmite Călin Popescu Tăriceanu.

Follow us: @realitatea on Twitter

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: