Tariceanu despre ordonanța care permite migrația primarilor: Ordonanta pune in acord legea cu realitatea

Calin Popescu Tariceanu considera ca prin ordonanta adoptata de Guvern, prin care se permite alesilor locali sa aleaga formatiune din care fac parte, reprezinta o modalitate prin care se pune in acord realitatea politica post-rupere USL, cu legislatia in vigoare. Presedintele Senatului a precizat, de asemenea, ca pozitionarea lui Traian Basescu fata de aceasta ordonanta este influentata de interesele personale si politice ale acestuia.

„Basescu se pozitioneaza intotdeauna conform intereselor sale personale, politice. Aceasta ordonanta a creat o dezbatere in spatiul public. In fond, astazi, noi asistam la o realitate politica total diferita de cea de la momentul alegerilor din 2012. In 2012 cea mai importanta forta politica a obtinut aproximativ 70% din voturi. Decizia din acest an a lui Antonescu de a rupe USL ne duce intr-o noua realitate politica. Se rupe USL si se creaza o noua alianta intre PNL si PDL. Primarii, insa, au fost alesi cu eticheta USL. Ii obligam prin lege sa spuna ca sunt USL, cand USL nu mai exista. Ca eu si Victor Ponta ne dorim sa recompunem USL e altceva.

Ordonanta pune in acord legea cu realitatea. Acum au posibilitatea sa spuna electoratului ca nu mai sunt USL, ca sunt in continuare un reprezentant al unei formatiuni politice sau alta. In parlament, parlamentarii au voie sa paraseasca grupul pe listele caruia au fost ales”, a declarat Calin Popescu-Tariceanu.

Tariceanu a comentat si situatia lui Iohannis care a fost ales pe listele FDGR.

„Klaus Iohannis, care este presedintele PNL, a fost ales pe lista FDGR. El intre timp a fost adus la Bucuresti de Antonescu, a fost pus prim vicepresedinte la PNL, nu a spus nimic Iohannis.El este ales la PNL, dar a fost ales pe lista FDGR”, a afirmat Tariceanu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL