Skip to content
Politică

Tăriceanu dezvăluie lucrul deranjant la OUG 7: Nerespectarea principiului separaţiei carierelor

http://i/nquamphotos.com

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat duminică seară,despre OUG 7, că cel mai mult a deranjat  ”nerespectarea principiului separaţiei carierelor”. De altfel, liderul ALDE spune că la întâlnirea dintre guvernanţi şi reprezentanţii asociaţiilor magistraţilor s-a convenit asupra modificărilor care vor avea loc asupra acestei ordonanţe.

”Lucrul care a deranjat cel mai mult, şi cred că aici a fost o oarecare eroare, să spunem, este cel legat de nerespectarea principiului, pe care tot noi l-am introdus în reforma legilor justiţiei, reforma legii 303, 304, 307, a separaţiei carierelor şi s-a făcut o revenire la situaţia dinainte. Dar discuţia care a avut loc cu Asociaţia Magistraţilor din România, cu Uniunea Naţională a Judecătorilor, cu reprezentanţii CSM a fost foarte utilă Şi acolo au convenit din ce am înţeles asupra modificărilor necesare a fi făcute în cadrul acestei ordonanţe, formulă care înţeleg că a mulţumit mediul profesional din Justiţie”, a afirmat Tăriceanu la România TV.

El a mai spus, referindu-se la protestele legate de OUG 7, că respectă dreptul fiecărui cetăţean de a protesta, dar că nu este de acord când sunt folosite cuvinte obscene sau se recurge la violenţă, menţionând că unii dintre cei care ies în stradă sunt protestatari de profesie.

În primul rând, ca om care am convingerea că nu există formă de organizare politică mai bună decât democraţia şi în speţă democraţia parlamentară, nu pot să nu respect dreptul fiecărui cetăţean să îşi exprime punctul de vedere şi inclusiv să protesteze. Că unii dintre ei nu înţeleg să o facă civilizat şi folosesc tot felul de cuvinte obscene sau fac recurs la violenţă, aici sigur că drumurile noastre se despart. Deci, respect dreptul oricărui cetăţean de a protesta de a-şi exprima nemulţumirea, însă sunt unii dintre ei care sunt protestatari de profesie. Astăzi nu le place Ordonanţa, mâine nu le place nu ştiu ce măsură. Am văzut în ultimii ani suficient. În legătură cu Ordonanţa 7, văd că unii strigă să se abroge, alţii să demisioneze ministrul, fiecare are agenda proprie, unul poate e nemulţumit că nu câştigă suficient sau poate că vrea altceva”, a precizat liderul ALDE, potrivit Adevărul.

Declarația senatorului vine în contextul în care, duminică seară, au fost mai multe proteste ale magistraților în mai multe orașe din țară, inclusiv în Capitală, pentru abrogarea OUG care modifică legile justiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *