Skip to content
Politică

Tariceanu, despre revizuirea Constitutie

Calin Popescu-Tariceanu, candidat la alegerile prezidentiale, considera ca revizuirea Constitutiei reprezinta o prioritate pentru statul roman.

„Constitutia in momentul de fata isi arata limitele in ceea ce priveste suprapunerea atributiilor prezidentiale cu cele guvernamentale. Isi arata limitele si la nivelul parlamentului”, a spus Calin Popescu-Tariceanu.

Intrebat in emisiunea Punctul de Intalnire de la Antena 3 care este opinia sa fata de autonomia pe criterii etnice, Tariceanu a spus: „Eu vad o Romanie in care minoritatile traiesc in mod armonios cu majoritatea, asa cum s-a intamplat, iar UDMR a fost un factor al acestei convietuiri. UDMR a avut foarte multe realizari, iar Romania e un exemplu de tara care respecta minoritatile.

Autonomia mi se pare paguboasa, chiar pentru minoritatea maghiara. Nu cred ca minoritatea ar trebui sa se izoleze in interiorul Romaniei, ci sa se integreze. Ei nu trebuie sa devina in propria tara o enclava. Nu am nimic impotriva pastrarii identitatii maghiarilor. Proiectul Uniunii Europene ce ne arata? O Europa multiculturala in care tarile coopereaza, in care tarile ies din izolarea si tiparele de gandire ale trecutului si merg catre colaborare, conlucrare, schimburi de tot felul. Proiectul acesta ar contraveni proiectului european”.

1 comentariu la “Tariceanu, despre revizuirea Constitutie

  1. Adevarul este unul si clar, Tariceanu va fi un presedinte arbitru si nu unul jucator. Ii apreciez foarte mult gandirea sa cu adevarat liberala. Am toata increderea in dansul si sunt sigur ca este singurul candidat care va respecta notiunea de constitutie, multiculturalism si dreptate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *