Skip to content
Politică

Tăriceanu, despre suspendarea lui Băsescu: „Ar fi caz unicat în toată lumea”

" "

Preşedintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că îşi duce demersul de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu până în ultima zi de mandat a acestuia, susţinând că o a treia suspendare a şefului statului „i-ar face bine, ar fi un caz unicat în toată lumea”, transmite .

„Cererea de suspendare trebuie să strângă 191 de semnături. Avem peste 50 din partea grupului liberal-conservator. Cei de la PNL m-au dezamăgit, PDL şi PMP rămân susţinători ai lui Băsescu. Poziţia oficială a PSD ţine de oportunitate şi considerente tactice, sunt în favoarea suspendării, dar analizează momentul. (…) Cererea de suspendare este deschisă, eu îmi duc acest demers până în ultima zi de mandat a lui Băsescu. Se poate întâmpla şi în ultima zi, cum a fost în Cehia, când Vaclav Klaus a fost suspendat în ultima zi de mandat. Suspendarea are şi un element simbolic, este nevoie şi de un semnal pe care să îl dăm societăţii. O a treia suspendare i-ar face bine, ar fi un caz unicat în toată lumea”, a spus Tăriceanu.

" "
" "

Luni, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spunea că nu îl interesează ce pierde susţinând în continuare suspendarea şefului statului şi că lista de semnături rămâne deschisă şi în situaţia în care PSD consideră că turul II al prezidenţialelor ar fi un moment mai potrivit pentru demers.

Preşedintele Băsescu declara recent, întrebat dacă a luat în calcul prelungirea mandatului, având în vedere cele două suspendări din funcţie, că, dacă va fi suspendat din nou, o va face şi „îi vor trimite mărţişoare la Cotroceni”, adăugând că nu ar vrea să fie în pielea lui Victor Ponta în turul doi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *