Tăriceanu, despre vacanța senatorilor: „Nu e nimic condamnabil”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, afirmă că nu este „condamnabil” faptul că parlamentarii au, în această perioadă, activitate în circumscripţiile electorale, fiindcă şi în alte ţări există această practică în campania electorală.

Călin Popescu Tăriceanu a subliniat că preferă o astfel de atitudine a senatorilor, decât să fie convocat plenul, iar lucrările să ajungă să fie suspendate din lipsa cvorumului necesar.

„Am convenit ca, ori de câte ori este nevoie, să putem convoca o şedinţă de Birou permanent. Decizia care a fost luată este aceea de a lăsa senatorii să meargă în colegiile în care au fost aleşi. (…) Prefer o atitudine de acest gen decât ipocrizia legată de ideea că Parlamentul trebuie să funcţioneze şi să dea cât mai multe legi. Parlamentul nu este fabrică de legi. Un Parlament nu se evaluează după câte legi a votat, ci după calitatea legilor adoptate”, a explicat Tăriceanu.

Tăriceanu a adăugat că atât senatorii Puterii, cât şi ai Opoziţiei sunt în teritoriu în campania electorală.

„Decât să hotărâm să facem lucrări în plen, (…) să fie nevoie să facem cheltuieli inutile cu deplasările şi cu funcţionarea restului componentelor, prefer să avem această atitudine corectă şi să nu ne ascundem după deget în timpul campaniei electorale. Se întâmplă la fel peste tot. Şi în alte ţări este aceeaşi practică. Nu cred că este nimic condamnabil”, a spus preşedintele Senatului, la Palatul Parlamentului, întrebat despre şedinţa Biroului permanent care ar fi trebuit să aibă loc în cursul zilei de luni.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL