Skip to content
Politică

Tăriceanu devoalează strategia ALDE la alegerile din acest an. Mai candidează la Primărie?

Călin Popescu Tăriceanu, copreşedinte al ALDE, a vorbit vineri, într-o conferinţă de presă ținută la Bacău, despre strategia formațiunii politice pe care o prezidează altături de Daniel Constantin, la alegerile din acest an. Astfel, Tăriceanu a declarat că ‘în mod cert’ nu va candida pentru funcţia de primar al municipiului Bucureşti.

De asemenea, el a negat şi faptul că s-ar înscrie în fundaţia ‘Black Sea Regional Project’ iniţiată de fostul premier Victor Ponta.

‘Am multe proiecte de realizat în acest an, fapt pentru care am şi renunţat la catedra universitară. Este programul de la Senat, dar mai ales activitatea de consolidare şi pregătire a partidului pentru alegerile locale şi parlamentare. Sunt activităţi pe care le consider deosebit de responsabile şi care îmi vor lua, zilnic, mult timp’, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

În context, copreşedintele ALDE a precizat că partidul pe care îl conduce împreună cu Daniel Constantin ‘va merge pe picioarele sale în viitoarele alegeri locale şi parlamentare’.

‘Nu ne-am propus niciun fel de alianţă. Avem pregătiţi ori aflaţi în pregătire oameni cu dorinţă de a performa în politică pentru binele comunităţilor din care provin ori al ţării. Cele două scrutinuri electorale constituie doar primul pas în dezvoltarea unui partid de dreapta puternic, ce are şi o componentă europeană cunoscută, fiind singurul partid recunoscut în calitate de membru al familiei liberale europene după ce PNL a trecut în altă grupare politică din Parlamentul European. Dorim consolidarea unui partid pe care ni-l dorim de cursă lungă’, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Copreşedintele ALDE a evitat, însă, să răspundă unei întrebări punctuale privind intenţia organizaţiei locale de a propune o eventuală candidatură pentru reinvestirea actualului primar al municipiului Bacău, Romeo Stavarache. Acesta fusese ales pentru trei mandate din partea PNL, beneficiind în trecut şi de sprijinul politic oferit de Călin Popescu Tăriceanu, dar acum este în afara partidului în urma problemelor cu justiţia, fiind condamnat în primă instanţă la trei ani cu suspendare într-un dosar de corupţie.

‘Să-şi rezolve problemele şi, apoi, se mai poate discuta. Avem, însă, şi alte variante viabile, chiar valoroase’, a răspuns Călin Popescu Tăriceanu, citat de antena3.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *