Skip to content
Politică

Tăriceanu dezvăluie când va fi semnat protocolul de refacere a USL

Preşedintele Senatului, liderul PLR Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, luni, că protocolul de refacere a USL va fi semnat de PSD şi PLR, dar şi de celelalte formaţiuni componente ale USL, în această săptămână, respectiv înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale, informează mediafax.ro.

Întrebat, luni, dacă vede posibilă semnarea unul protocol pentru refacerea USL, Tăriceanu a răspuns afirmativ.

El a arătat că nu e vorba de o refacere simbolică, ci despre una „de substanţă”.

Tăriceanu a admis că suprapunerea între USL şi noul proiect politic nu va fi „perfectă”. „Sigur că nu putem să punem noul proiect într-o suprapunere perfectă peste cel vechi. Dar ceea ce e important e că vom avea din nou o contrucţie politică în care să fie reprezentat PSD şi PLR”, a subliniat Tăriceanu, care a menţionat că şi celelalte formaţiuni ale USL vor face parte şi vor semna protocolul de refacere.

Solicitat să comenteze faptul că PLR nu e recunoscut în mod oficial, el a răspuns: „Sunt două lucruri ce trebuie separate: pe de o parte avem construcţia şi ideea politică şi, sigur că această construcţie politică urmează să primească şi o haină juridică. Ele nu sunt condiţionate, dar primează acţiunea politică”.

Întrebat când va va fi semnat acest protocol de refacere a USL, Tăriceanu a răspuns: „Cel mai probabil în această săptămână, în zilele următoare, înainte de turul doi”.

Întrebat, pe de altă parte, dacă PLR intră la guvernare, el a răspuns: „Nu sunt lucruri neapărat legate, nu există o condiţionare în acest sens”.

1 comentariu la “Tăriceanu dezvăluie când va fi semnat protocolul de refacere a USL

  1. Care PLR, domnule Popescu ? Cand a fost aprobat de Justitie, prin ce hotarare judecatoreasca si daca este inscris sau nu in Registrul partidelor politice din Romania sub acest nume: Partidul liberal reformator? Eu stiu ca nu, cererea fiind respinsa cel putin in prima instanta si in consecinta toti cei care au trecut (s-au inscris) in PLR-ul inexistent legal si-au pierdut mandatele !!!! Sunt procese pe rolul instantelor, iar justitia se va pronunta asupra acestui aspect. Legea trebuie respectata si in Romania, membra a Uniunii Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *