Skip to content
Politică

Tăriceanu dezvăluie cine conduce Guvernul de tehnocrați: Poartă amprenta…

Copreședintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a dezvăluit cine a avut ultimul cuvânt în formarea Guvernului de tehnocrați și cine îl conduce în acest moment.

Tăriceanu a afirmat că actualul guvern de tehnocrați este unul „prezidențial” și că „poartă amprenta dorinței președintelui de a avea propriul guvern”, informează agerpres.ro.

„I-am spus și președintelui (n.r. — Iohannis) în cele două rânduri de consultări pe care le-am avut că nu susțin o asemenea formulă. I-am spus că partidele politice s-au degajat de responsabilitățile pe care le au — ar fi trebuit să negocieze și să-i propună președintelui un premier. Au făcut-o cu jumătate de gură sau nu au făcut-o. (…) Nu fac niciun fel de dezvăluire improprie. Când i-am spus președintelui acest lucru, a zâmbit într-un mod neobișnuit. Nu îl caracterizează acest zâmbet, așa, oarecum de satisfacție că ajunge președintele să fie cel care ia decizia în această privință. Și a făcut-o. A profitat de această conjunctură și a desemnat premierul pe care l-a considerat, cu o formulă improprie pentru democrație și Constituție, dar proprie președintelui”, a afirmat Tăriceanu.

Întrebat dacă actualul Cabinet este unul „prezidențial”, Tăriceanu a răspuns: „Da. Formula politică nu este corectă. Se înlătură ceea ce am numit democrația reprezentativă. Guvernul trebuie să fie expresia unei majorități din Parlament care este rezultată prin votul cetățenilor. Lucrul acesta, cu actualul Guvern, nu se vede. Este un guvern de tehnocrați care poartă amprenta dorinței președintelui de a avea propriul guvern și de avea o formulă care nu este politică”.

1 comentariu la “Tăriceanu dezvăluie cine conduce Guvernul de tehnocrați: Poartă amprenta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *