Skip to content
Politică

Tăriceanu dezvăluie un posibil plan secret care ar putea să conducă la demiterea sa de la Senat

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a dezvăluit, marți seară, în cadrul emisiunii ”Ultimul cuvânt”, moderată de Cătălin Striblea, la B1, un posibil plan secret al demiterii sale.

În acest context, președintele Senatului a declarat că este de părere că se forțează demiterea sa cu dosarul Microsoft.

Aceste documente care au apărut în ultimele 24 de ore prezentat ca o mare descoperire sunt de fapt nimic. Sunt documente publice, nu există niciun fel de implicare din partea Guvernului pe care l-am condus în acest dosar, n-am griji în acest sens. Ori este un demers de presă disperat de a face o bombă de presă, și în aceste condiții îi rog pe cei care au documentele să le dea la DNA, ori este o încercare disperată de a mă discredita pe mine ca președinte al Senatului și să ducă la demisia mea, și folosesc această cale cu un dosar important

„Nu cred ca hotararile de Guvern referitoare la Microsoft si licentele Microsoft sunt secretizate. Aceste documente care au aparut in ultimele 24 de ore prezentate ca o mare descoperire nu e nimic.

Prima varianta ar fi ca e un demers de presa disperat de a face o bomba de presa. Eu nu pot spune decat sa le dea (n.r. – documentele) la DNA daca le considera compromitatoare. Nu există niciun fel de implicare din partea Guvernului pe care l-am condus în acest dosar, n-am griji în acest sens. Ori este un demers de presă disperat de a face o bombă de presă, ori este o încercare disperată de a mă discredita pe mine ca președinte al Senatului și să ducă la demisia mea, și folosesc această cale cu un dosar important, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă poate fi sigur că nu va fi chemat la audieri la Direcția Națională Anticorupție, după ce în presă au apărut informații că numele său ar apărea în dosarul Microsoft, Călin Popescu Tăriceanu a declarat: „Nu pot sa fiu sigur, dar daca sunt chemat la audieri n-am nici cea mai mica problema sa ma prezint. E imposibil să fiu implicat în acest dosar, se știe că premierul nu negociază contracte, nu face plăți, nu se implică în așa ceva”, a mai declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *