Skip to content
Politică

Tăriceanu, dezvăluiri despre EADS. Cum a reacţionat Băsescu în 2008 când i s-a prezentat dosarul

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a fost invitat, duminică seară, la Antena 3, la emisiunea „Punctul de întâlnire”.

Acesta a abordat şi subiectul dosarului EADS, dezvăluind că înainte de a lua decizia de a întrerupe colaboarea cu compania americană de securizare a frontierelor, a venit cu dosarul în CSAT, dar preşedintele de atunci, Traian Băsescu, nu a dorit să-l discute.

„Dosarul EADS e proiectul de securizare al frontierelor. In 2008 firma EADS a incheiat prima parte de incheiere a proiectului, si au solicitat niste palti in avans pentru a continua. Trebuia sa decidem daca facem acele plati in avanas, si aveam garantia sprijinului intararii in spaiul Schenghen, sau nu. In aceste conditii m-am sfatuit cu ministrul Cristian David si am hotarat sa inaintam CSAT-ului pe ordinea de zi sa o discutam. Presedintele a refuzat sa discute subiectul. Dupa aceasta discutie, i-am spus ministrului de interne ca nu sunt de acord sa facem plata in avans. Nu stiu ce legatura ar putea sa aiba Tiriac in aceasta chestiune.
Din ceea ce stiu, existau firme care acordau consutalta EADS, dar nu aveau legatura cu guvernul”, a declarat Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *