Skip to content
Politică

Tăriceanu, după discuţiile cu Iohannis: „Trebuie să găsim o soluţie”

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat astăzi cu delegaţia ALDE,  formată din Călin Popescu-Tăriceanu, Daniel Constantin, Teodor Meleşcanu, Bogdan Ciucă şi Daniel Barbu, pe tema legilor securătăţii naţionale.

Co-preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a spus, după şedinţa de la Cotroceni, că discuţia a fost una utilă, subliniind că toate derapajele şi abuzurile care ne indeparteaza de forma unui stat de drept trebuie sanctionate.

 „Astazi, din pacate, acest control este formal. Trebuie sa gasim o solutie pe care sa o discutam si cu celelalte partide, pentru ca acest control parlamentar sa fie efectuat corect. Derapajele sunt constatate si sanctionate. Derapajele si abuzurile referitoare la drepturile cetatenilor (se stie decizia Curtii privind interceptarile), la modul in care fucntioneaza justitia, modul in care se efectueaza telejustitita, toate aceste teme care nu numai că sunt ridicate de mine, de ALDE, ele sunt teme majore. Toti critica aceste derapaje care ne indeparteaza de forma unui stat de drept. Astfel, nu putem sa neglijam aceste probleme. Discutia a fost utila, desigur pozitiile trebuie sa fie realiste, avand in vedere ca parlamentarii sunt pe final de mandat. Trebuie sa asiguram echilibrul just”, a declarat Tăriceanu, după şedinţa de la Cotroceni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *