Skip to content
Politică

Tăriceanu: Este incorect să foloseşti o temă de referendum pentru a influenţa alegerile

http://inquamphotos.com

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că organizarea simultană a unui referendum şi a unor alegeri constituie o problemă politică, „pentru că este incorect să foloseşti o temă de referendum pentru a influenţa alegerile„.

Organizarea simultană a referendumului şi a altor alegeri, aici nu e o problemă în principal de constituţionalitate, e o problemă politică pentru că este incorect să foloseşti o temă de referendum pentru a influenţa alegerile. Aceasta e o poziţie veche pe care am avut-o, nu e bine să amestecăm subiectele între ele. Alegerile trebuie să rămână ca atare. Cine are de organizat refendum îşi alege o altă dată”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri seară, la Digi 24.
Preşedintele Senatului a afirmat, de asemenea, că „trebuie găsite date complet separate pentru a nu bruia subiectul principal” şi că alegerile pentru Parlamentul European „nu trebuie bruiate cu altceva„.
Curtea Constituţională a admis, miercuri, o sesizare a preşedintelui Klaus Iohannis şi a decis că interzicerea organizării unui referendum în ziua alegerilor europarlamentare este neconstituţională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *