Skip to content
Politică

Tăriceanu: Este o bătaie de joc la adresa Parlamentului. E o ruşine pentru PNL, e o ruşine pentru Iohannis

Inquam Photos / George Călin

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că decizia lui Florin Cîţu de depunere a mandatului de premier desemnat este o bătaie de joc la adresa Parlamentului şi a tuturor românilor, “o golănie” şi o ruşine pentru PNL şi pentru Klaus Iohannis, informează news.ro.

“Este literalmente o desconsidere a instituţiei Parlamentului, este o bătăie de joc la adresa Parlamentului. Ceea ce e mai grav este că este o bătaie de joc la adresa tuturor românilor. Asistăm la o mascaradă fără de sfârşit. Premierul desemnat a făcut un fel de simulare de consultări, miniştrii au venit în Parlament, comisiile s-au reunit , au fost audiaţi miniştrii şi în momentul în care trebuia să vină la votul de învestire, dă bir cu fugiţii. Este un comportament iresponsabil. Spuneam că e o bătaie de joc, este un fel de golănie, este similar cu jocul alba-neagra pe care îl vedem practicat prin anumite locuri”, consideră Tăriceanu.

El spune că ce s-a întâmplat este o ruşine pentru PNL şi pentru Klaus Iohannis.

“Nu există aşa ceva în întreaga lume, e o ruşine pentru PNL, e o ruşine pentru Iohannis, că face astfel de desemnări, în bătaie de joc cu iresponsabilitate, mai ales în această perioadă de criză. Le cer să se trezească, nu suntem bătaia de joc a lor şi nu se poate o ţară întreagă să fie ţinută la cheremul unor iresponsabili. Preşedintele acţionează iresponsabil, Orban la fel. E momentul să vină cu picioarele pe pământ, mai ales când suntem confruntaţi cu această criză uriaşă, care vedeţi cât de repede se extinde, vedeţi ce măsuri excepţionale se iau în întreaga lume, care merg până la închiderea graniţelor şi noi ne jucăm de-a desemnarea primului ministru care dă bir cu fugiţii în ultima clipă. Eu sunt atât de indignat, nu mi-am imaginat vreodată că ajungem să ne comportăm aşa. Nici în republicele bananiere nu se întâmplă astfel de lucruri”, a mai afirmat liderul ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *