Skip to content
Politică

Tăriceanu explică de ce nu a mai participat la inaugurarea scutului anti-rachetă. Ce vină au Guvernul şi Ambasada SUA

" "

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, explică de ce nu a mai participat la inaugurarea scutului anti-rachetă. Ce vină au Guvernul şi Ambasada SUA în acest caz.

Într-un comunicat trimis, joi, PSnews.ro, Tăriceanu declară că „inaugurarea oficială a sistemului defensiv «Aegis Shore Romania» din baza de la Deveselu este un eveniment major, care marchează fără echivoc contribuţia activă a României la strategia şi acţiunile concrete ale NATO, cât şi contribuţia loială a ţării noastre la Parteneriatul Strategic cu SUA”.

" "
" "

„În aceste condiţii, am considerat necesar ca Senatul României să fie reprezentat la acest eveniment la cel mai înalt nivel şi, ca urmare, am onorat invitaţia primită de la organizatorii americani, care au colaborat în elaborarea programului cu MApN”, continuă Călin Popescu-Tăriceanu.

Pe de altă parte, al doilea om în stat reclamă că „organizarea şi programul evenimentelor realizate de Guvern şi Ambasada SUA desconsideră flagrant poziţia Senatului, în ordinea constituţională a României, cât şi rolul Parlamentului în elaborarea şi legiferarea politicii externe şi de apărare”.

În aceste condiţii Tăriceanu precizează că a luat hotărârea, „cu părere de rău”, să îşi anuleze participarea la festivităţile de joi.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *