Skip to content
Politică

Tăriceanu explică impactul anchetelor de proporții ale DNA asupra electoratului

Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost sâmbătă prezent în județul Prahova pentru a se întâlni cu simpatizanții și votanții săi. Cu această ocazie, președintele PLR a explicat impactul pe care anchetele DNA din utlima perioadă afectează în mod direct electoratul, motivând că actuala campanie este ”paralizată”.

„Nu știu cât de mult este urmărită campania pentru alegerile prezidențiale și cât de mult este ocupat spațiul public cu ceea ce se întâmplă acum, cu toate aceste anchete, arestări, audieri, procuratură, ofițeri acoperiți. Toată campania electorală este paralizată și nu știu dacă cetățenii vor avea în aceste condiții posibilitatea să evalueze programele candidaților, să discute, să urmărească, să vadă profilul candidaților. Am multe îndoieli în această privință”, a spus Tăriceanu, potrivit agerpres.ro.

Întrebat dacă se teme de ceva cu privire la ziua votului, el a afirmat că alegerile sunt „perturbate”, iar în acest context cetățenii nu au posibilitatea de a urmări candidații și de a face o alegere „pertinentă”.

„Mă tem că aceste alegeri, în loc să fie niște alegeri care să dea posibilitatea cetățenilor să urmărească candidații și să facă o alegere pertinentă, în cunoștință de cauză, sunt niște alegeri cum nu au mai fost din 1990 până încoace, perturbate de cu totul și cu totul alte lucruri. (…) Sigur, vorbim despre independența justiției și respect și independența, și justiția, trebuie să își facă treaba, dar nu mă pot abține să nu remarc că toate aceste lucruri se întâmplă exact acum, cu dosare care puteau să fie anchetate sau, mă rog, martorii anchetați de luni de zile, poate și mai mult”, a explicatTăriceanu.

El a făcut referire la dosarul fraudei la referendum, care este unul vechi de 2 ani, întrebându-se dacă audierile nu puteau fi făcute într-un alt moment, decât cu o săptămână înainte de primul tur al prezidențialelor.

„Adică, discutăm despre frauda la referendum, nimic nu îmi repugnă mai mult decât frauda la alegeri, dar doi ani de zile nu au avut timp să îi ancheteze pe cei care i-au chemat acum, în miez de noapte, la anchetă la DNA? Lucrurile acestea nu arată că justiția funcționează așa cum trebuie, adică echidistantă, echilibrată, independentă„, a concluzionat Călin Popescu Tăriceanu, care a participat sâmbătă la Târgul de toamnă de la Măgureni.

1 comentariu la “Tăriceanu explică impactul anchetelor de proporții ale DNA asupra electoratului

  1. Unde anume sa urmareasca cetatenii programele, cand toti candidatii, inclusiv domnul Tariceanu, fug de dezbaterile televizate?

    Cand tot ce „razbate” de dincolo de condamnarile DNA-ului sunt atacuri la ceilalti candidati sau laude aduse Simonei Halep, Innei, lui Cartarescu, si nu platforme politice?

    Nu, problema e in alta parte. Problema e la toti politicienii care „cearta” public Justitia pentru ca indrazneste sa fie singura care isi face treaba, facand nota discordanta cu celelalte paliere politice, sociale si economice, pe care au reusit deja sa le aiba sub control.

    Domnule Tariceanu, meritati ceva mai putin timp in inchisoare decat unii dintre contracandidatii dumneavoastra. Insa nu meritati, in nici un caz, un vot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *