Skip to content
Politică

Tăriceanu explică implicarea PSD în demersul suspendării lui Băsescu

Șeful Senatului,Călin Popescu Tăriceanu, pare să nu fi  renunţat la ideea, lansată publică în urmă cu câteva săptămâni, a suspendării lui Traian Băsescu din funcţie.

În cadrul unui interviu acordat dcnews.ro, prezidențiabilul PLR spune că suspendarea președintelui poate fi făcut ca un gest simbolic, fiind încă un subiect de actualitate.

Întrebat dacă atunci când a propus public suspendarea lui Traian Băsescu s-a consultat și cu Victor Ponta și PSD, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: „Nu este o întrebare indiscretă. Dacă întrebările sunt puse corect, în final, relevă lucruri pe care lumea este tentată să le amestece. S-a spus că s-a făcut o consultare cu PSD. S-a zis că am fost într-o înțelegere cu Victor Ponta. Nu este adevărat. Dovadă că eu am făcut această propunere de suspendare. Sincer… mă așteptam că PSD să vină să semneze cererea de suspendare și iată că a existat o atitudine pe care o cunoaștem. Aceste speculații legate de PSD nu au niciun fundament”.

„Suspendarea lui Traian Băsescu este de actualitate, până în ultima zi de mandat. Măcar dacă s-ar constitui ca o acțiune simbolică menită să penalizeze aceste încălcări repetate ale Constituției de către președinte”, a mai explicat Călin Popescu Tăriceanu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *