Tăriceanu face o dezvăluire în premieră. Cum își cataloghează adversarii politici

Candidatul la alegerile prezidențiale, Călin Popescu Tăriceanu, a fost prezent duminică seară Antena3, ocazie cu care a făcut o mărturisire în premieră despre perioada în care a ajuns la Palatul Victoria.

”Am intrat în Palatul Victoria și biroul primului-ministru era gol, nu erau nici măcar scaune. Erau doar urmele de mobilă mutată. Unul din primele lucruri pe care le-am făcut a fost să creez un birou demn acestei funcții. Biroul primului-ministru l-am gândit să fie unul cu o anumită amprentă. La Cotroceni nu m-am gândit încă”, a mărturisit Tăriceanu.

Șeful Senatului a precizat că a fost de câteva ori în biroul lui Băsescu de la Cotroceni, iar impresia nu a fost una tocmai una. ”Am fost de câteva ori în biroul Președintelui, are o aliură prăfuită, depășită. Sigur că nu se pretează o mobilă modernă, dar se poate să îi fie dat o aură mai primitoare”, a explicat Tăriceanu.

Cu privire la subiectul unei a treia suspendări, lansată de curând, președintele PLR a precizat că ” a inițiat a treia suspendare ca o lecție de comportament pentru viitori președinți.”

”Președintele trebuie să fie un factor de coagulare, un mediator, cu obligația de a fi echidistant, neutru, imparțial. El nu are voie să fie jucător. Când ți partea unui partid, își pierzi credibilitate. Ca Președinte ai obligația de a promova interesul național, iar acest lucru îl faci când nu ești membru sau lider politic al unuia dintre partide”, a mai adăugat Tăriceanu. 

Cu privire la cum își caracterizează adversarii din lupta pentru Cotroceni, prezidențiabilul PLR a făcut următoarele precizări:

Victor Ponta-  ”Mai tânăr, dar cu perspective.”

Klaus Iohannis- ”Bun de primar de municipiu.”

Kelemen Hunor- ”Un om politic serios, de cuvânt.”

Dan Diaconescu- ”Un demagog și un populist.”

Monica Macovei- ”O mentalitate și un comportament de procuror de procuror în politică.”

Teodor Meleșcanu- ”Un diplomat cu ștate vechi de activitate.”

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL