Skip to content
Politică

Tăriceanu descrie tabloul electoral al turului doi. Cât poate lua maximum Victor Ponta

Prezidențiabilul Călin Popescu Tăriceanu a vorbit sâmbătă seară la TVR despre cum ar putea arată o luptă a sa în turul doi cu Victor ponta, explicând cum l-ar putea învinge pe actualul premier.

”Victor Ponta are un electorat între 35% și 40%. Eu mă adresez unui electorat de centru dreapta. Primul- ministru, din păcate pentru el, nu are o formulă pentru a aduna voturile majoritare. El (n.r.: referindu-se la Victor Ponta) riscă să se limiteze la acest scor în turul doi, poate să mai adune puțin”,  a explicat Călin Popescu Tăriceanu cu privire la șansele lui Ponta în turul doi din 16 noiembrie.

Tăriceanu a vorbit în cadrul dezbaterii și despre importanța programelor prezidențiale, precizând că este singurul care are un astfel de program. Totuși, șeful PLR a admis că programul de țară al unui prezidențiabil trece în planul secund, fiind mult mai important, din punct de vedere electoral, capacitatea de mobilizare a partidelor.

Sunt destul de vechi în politică și stiu că programele electorale trec în planul II. În alegeri contează cel mai mult structurile de partid, adică acelea care îți asigură același număr de oameni la vot chiar dacă e soare sau noros”, a punctat Tăriceanu.

”Programul meu este singurul program prezidențial. Dl. Ponta are mai degrabă un program de guvernare, dl. Iohannis are un program prin care ne transmite că își dorește un lucru bine făcut. Programul unui președinte nu trebuie să fie un program de guvernare. Un președinte nu trebuie să se substituie premierului României”, a mai afirmat președintele Senatului.

1 comentariu la “Tăriceanu descrie tabloul electoral al turului doi. Cât poate lua maximum Victor Ponta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *