Skip to content
Politică

Tăriceanu, faţă în faţă cu problemele Sectorului 1. Poziţie surprinzătoare privind electoratul PSD

Co-preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu s-a aflat faţă în faţă cu problemele Sectorului 1 şi a exprimat o poziţie surprinzătoare în legătură cu electoratul PSD.

Prezent, joi, la lansarea candidatului ALDE pentru Primăria Sectorului 1 (în persoana purtătorului de cuvânt Laura Chiriac), Tăriceanu a declarat că „este imens de făcut” în această parte a Bucureştilor.

„Circul frecvent în Sectorul 1 – noi avem sediul principal în Sectorul 1. Merg toată ziua-bună ziua pe Bulevardul 1 Mai. Bulevardul 1 Mai arată mai rău decât în epoca copilăriei mele. Nu se deosebeşte cu nimic de o stradă din Istanbulul turcesc: firme (mai mari, mai mici), magazine, cocioabe… Uitaţi-vă pe Calea Griviţei şi exemplele pot continua. Sunt discrepanţe foarte mari între cartierele din Sectorul 1”, s-a plâns preşedintele Senatului.

În acelaşi context, Călin Popescu-Tăriceanu a menţionat că a discutat cu primarul suspendat Andrei Chiliman „nu o dată”.

„I-am spus: «Sigur că e important să pietruieşti anumite străzi, să pui şi apă, şi canalizare, dar ceva mai important, mai grandios vă gândiţi să faceţi în Sectorul 1? Niciun primar nu s-a gândit la nimic în 25 de ani. În Sectorul 1, toată lumea s-a ocupat de borduri (după modelul Videanu), de asfaltarea străzilor, de floricele, dar ceva mai important? Ne gândim la un obiectiv social, cultural care să se adreseze unei categorii mai largi de oameni”, a continuat Tăriceanu.

Astfel, co-preşedintele ALDE a dat ca exemplu proiectul interbelic al unor locuinţe ieftine în zona Griviţei-1 Mai, în special pentru tineri.

„Trebuie construite rapid parcări publice în zonele cele mai aglomerate, astfel încât străzile să fie degajate”, a mai atras atenţia al doilea om în stat.

Nu în ultimul rând, Călin Popescu-Tăriceanu l-a atacat pe candidatul PNL, Alexandru Nazare (fost ministru PDL al Transporturilor în guvernul Ungureanu).

„Nazare este un fel de căţeluş al lui Boagiu. Asta este valoarea lui intrinsecă. L-a pus la înaintare PNL-ul (din lipsă de lideri) pe Nazare, produs tipic PDL: cu părinţi Boagiu, Roberta Anastase, Blaga şi aşa mai departe. Ăsta este produs PDL. Nu există nicio îndoială că oamenii în Bucureşti se uită cu regret la ceea ce  a fost PNL-ul odată şi îşi dau seama că PNL-ul este numai o palidă umbră a ceea ce a fost partidul istoric. Astăzi, este condus după chipul şi asemănarea stimabilului Băsescu”, a criticat Tăriceanu.

În aceste condiţii – a mai spus Tăriceanu – Laura Chiriac „nu se bate pentru locul 2, ci pentru locul 1, pentru că PSD-ul are un electorat sub electoratul de centru-dreapta în Sectorul 1”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *