Skip to content
Politică

Tăriceanu i se opune lui Iohannis: „Să nu-i dăm președintelui să folosească acest subiect ca temă de campanie”

Călin Popescu Tăriceanu a recunoscut, după ședința cu Viorica Dăncilă și Marcel Ciolacu, discuțiile pe care le-au avut pe tema unui nou referendum, de data aceasta pentru schimbarea Constituției. Liderul Senatului spune că se opune ca viitorul referendum să fie organizat cu un alt scrutin, eventual cu prezidențialele, așa cum se vehiculează dinspre Cotroceni.

Să evităm aglomerațiile în secțiile de vot din străinătate. Am propus crearea unei comisii de cod electoral pentru a soluționa această problemă. Vom invita AEP, care a propus votul anticipat, electornic și prin corespondență, MAE și MAI.

Vom vedea cum vom transpune rezultatele referendumului. Interzicerea amnistiei și grațierii nu e de natură constituțională. Limitarea dreptului de a emite ordonanțe e de natură constituțională, fie vom face o comisie comună, fie comisii separate la cele două camere, care să facă propuneri. Majoritate de două treimi în fiecare cameră, dacă nu există majoritate, se face conciliere, cu 3/4. Trebuie un referendum cât mai repede, pentru a nu da președintelui pentru a folosi acest subiect ca temă de campanie”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *