Skip to content
Politică

Tăriceanu iese la rampă după decizia CCR: „Unii sperau la un colac de salvare”

Judecătorii CCR au decis, miercuri, ca alegerile să se desfășoare într-un singur tur de scrutin.

În acest context, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a reacționat, subliniind faptul că era de așteptat acest rezultat.

" "

„Din punctul meu de vedere, interpretarea pe care o dau acestei decizii e clara – CCR nu se amesteca in chestiunile cu componenta politica. Nu e vorba de constitutionalitate. Vorbim de sisteme electorale care sunt democratice si care, sigur, pot sa favorizeze – intr-un singur tur marile partide si celelalte daca mergem pe o formula de doua tururi de scrutin. Deci, mi se pare ca decizia CCR din aceasta perspectiva trebuie analizata si cred ca era de asteptat acest rezultat”, a declarat Tariceanu.

Întrebat ce înseamnă politic decizia luată astăzi de judecătorii CCR pentru ALDE, Tăriceanu a răspuns: „Eram pregatiti pentru alegeri intr-un singur tur, asa ca nu schimba nimic planul de campanie. Poate unii sperau la un colac de salvare, cei care au facut multa valva pe acest subiect e evident PNL care in pofida faptului ca anul trecut au fost promotorii alegerilor intr-un singur tur, intre timp, coborand pe locul doi, si-au schimbat si optiunea. Poate ca decizia CCR si alte decizii pe care le-au luat in ultima vreme ar fi trebuit sa le gandeasca mai profund ca sa nu faca un spectacol politic deplorabil pentru un partid de o astfel dimensiune”. 

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *