PSnews

Recent

Tăriceanu îi cere socoteală lui Iohannis: Avocat și beneficiar al sistemului paralel!

adevarul.ro

Șeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, îi cere socoteală președintelui Klaus Iohannis pentru absența oricărei poziții din partea acestuia cu privire la „influența nefastă a sistemului paralel de putere asupra justiției”.

Într-un status publicat joi pe Facebook, liderul ALDE îi reproșează politicianului de la Cotroceni că a refuzat în repetate rânduri să clarifice problema magistraților acoperiți, Tăriceanu subliniind că acesta este principalul eșec al mandatului prezidențial de până acum al lui Iohannis.

Iată postarea integrală a lui Călin Popescu-Tăriceanu:

„Președintele Klaus Iohannis ar trebui să ia măcar acum, în al 24-lea ceas, o poziție fără echivoc referitoare la influența nefastă a sistemului paralel de putere asupra justiției. Astăzi, am urmărit cu interes dezbaterile de la CSM cu privire la magistrații acoperiți și salut curajul de a pune pe masă această problemă majoră nu doar pentru justiție, dar și pentru democrația din România. Suntem în situația în care presa prezintă informații despre influența nefastă a sistemului paralel, organizații ale magistraților cer explicații, iar în CSM se spun unele lucruri; numai președintele Iohannis, pentru a folosi o expresie bine-cunoscută, pe mai departe ”se face că plouă”. În orice stat democratic, președintele ar lua atitudine.

Adevărul este că lui Klaus Iohannis i s-au solicitat poziții publice pe această problemă pe tot parcursul mandatului său. Acum doi ani, în ianuarie 2016, Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR) îi solicita să facă lumină în problema magistraților acoperiți. Președintele a refuzat atunci și în multe alte rânduri. Acum câteva luni, Klaus Iohannis afirma că ”povestea cu statul paralel este o glumă destul de proastă”. Toate aceste tăceri sau replici nepotrivite pentru un șef de stat definesc principalul eșec al mandatului președintelui Iohannis și îl deconspiră ca om al sistemului paralel, de care vrea să beneficieze pentru a câștiga încă cinci ani la Cotroceni. Principala evaluare pe care românii o vor face mandatului președintelui Iohannis este dacă a preferat o poziție distantă și călduță de avocat și beneficiar al sistemului paralel de putere sau a avut curajul, fie și în al 24-lea ceas, să ia atitudine față de manifestările anti-democratice ale acestui sistem”.

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. STeodorescu

  11 ianuarie 2018, 20:06 la 20:06

  Mda… Dacă nu spune nimic nu e bine…
  Dacă spune ceva ce nu va place, iar nu e bine…
  Oricum ar fi Dl Președinte de Romania este dusmanul d-lui Tariceanu.

  Așa ca e convenabil sa dam cu barul prin gard…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi