Skip to content
Politică

Tăriceanu îi cere socoteală lui Prună privind interceptările

alde.ro
" "

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, îi cere socoteală ministrului Justiţiei, Raluca Prună, în ceea ce priveşte interceptările.

Co-preşedintele ALDE a declarat, duminică seară, înla România TV, că săptămâna viitoare îi va cere Ralucăi Prună să explice „cum se fac interceptările în România, cine le aprobă şi câte sunt”.

" "
" "

„De la alegerile acestea, sper să înţeleagă oamenii capcanele în care sunt atraşi în fiecare zi, subiecte minore care nu lasă loc unei dezbateri serioase legate de viitorul românilor: ce vor partidele să propună viitorului cetăţenilor? Cu ce vin? Care sunt modalităţile prin care vor să facă o Românie mai bună în care românii să trăiască mai bine? Dar nu numai atât, este vorba în final şi despre un lucru fundamental. Românii, în ţara lor, se simt terorizaţi, se simt înfricoşaţi? Asta este România pe care noi ne-am imaginat-o în urmă cu 26 de ani? De aceea, săptămâna viitoare, am să adresez câteva întrebări ministrului Justiţiei în legătură cu modul în care astăzi se desfăşoară în România interceptările, cine le aprobă, câte sunt, pentru a vedea mai în detaliu această formă de teroare pe care românii au început să o simtă pe pielea lor”, a afirmat Tăriceanu, citat de Jurnalul Naţional.

El a adăugat că este nevoie de o justiţie puternică şi independentă şi de o instituţie cum este Parchetul, care să îşi facă treaba.

„Putem să păstrăm această configuraţie de departament naţional de luptă împotriva corupţiei, nu am niciun fel de problemă. Corupţia este o problemă majoră, o racilă în societatea românească, care trebuie redusă cât mai mult. Numai, atenţie, toate aceste lucruri trebuie făcute într-o logică democratică, de respect pentru drepturi şi libertăţi individuale, pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor. La noi, lucrurile astea nu sunt de înţeles, oamenii cred că statul de drept, instituţii puternice oprimă cetăţenii, îi terorizează, cum se întâmplă în ziua de azi. Oamenii se simt terorizaţi, nu numai în mediul politic, ci şi în alte medii, de afaceri, academice, oamenii au început să se teamă să vorbească. Începe să domnească atmosfera cea mai neagră din perioada comunismului”, a susţinut Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a afirmat că nu are o problemă cu acuzaţia de plagiat adusă şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, întrucât şi ea trebuie să se bucure de prezumţia de nevinovăţie.

„Nu am o problemă în special cu doamna Kovesi şi cu plagiatul ei, pentru că am spus că şi doamna Kovesi trebuie să se bucure de prezumţia de nevinovăţie, aşa cum ar fi trebuit să se bucure toţi cei care au intrat la DNA şi au ieşit vinovaţi de acolo prin modalităţile binecunoscute: scurgere de informaţii, telejustiţie şi altele. Nu am o problemă, sigur că rămâne la latitudinea doamnei Kovesi şi la latitudinea, de fapt obligaţia, instituţiilor abilitate să verifice dacă aceste acuzaţii sunt corecte sau incorecte şi o să vedem mai târziu. Problema este că, în România, aceste instituţii sunt scăpate de sub orice control civil. În felul în care ele se comportă astăzi vedem că abuzurile, justiţia politică şi selectivă a devenit ceva curent şi cel mai bun exemplu este dosarul lui Vasile Blaga”, a mai spus Călin Popescu-Tăriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *