Skip to content
Politică

Tăriceanu îi dă replica lui Băsescu după amenințarea cu prelungirea mandatului

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că prelungirea mandatului şefului statului cu perioada în care acesta este suspendat nu este prevăzută în Constituţie, el afirmând că declaraţia preşedintelui Traian Băsescu despre acest subiect este o „aberaţie”.

„Poate să mai ceară ceva. Vedeţi că are cinci ani de mandat şi în fiecare an, a stat câte o lună în concediu, timp în care, sigur, ar putea să le calculeze şi pe astea, să ne trezim că..”, a declarat Tăriceanu, adăugând că nu a spus lucrul acesta în serios, ci pentru a combate „o aberaţie de acest gen”.

„Potrivit Constituţiei, când este suspendat, nicăieri nu spune că se adaugă perioada de suspendare la mandat”.

Tăriceanu a mai afirmat că şi-a prezentat foarte argumentat punctul de vedere şi că a intuit că vor exista „anumite rezerve, reţineri, din partea unora, legat probabil de calendar, de oportunitate, de temerea ca Băsescu să nu fie reintrodus în jocul politic”.

„Temerea să nu îl vedem pe Băsescu introdus în jocul politic este, după părerea mea, inutilă. Ce ne imaginăm că ar putea să facă Băsescu, mai mult decât face acum? Se afişează pe faţă cu doamna Udrea, cu PMP, se duce la reuniunile lor politice, îi primeşte la Cotroceni. Ce ar putea să facă mai mult?”, a spus Tăriceanu.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *