Skip to content
Politică

Tăriceanu îl somează pe Băsescu

Preşedintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat joi că el nu are cunoştinţă de vreun ofiţer acoperit, precizând că este obligaţia preşedintelui Traian Băsescu să facă public numele, în condiţiile în care ar încălca legea dacă nu l-ar divulga, informează mediafax.ro.

Tăriceanu a declarat, într-o conferinţă de presă, că nu are nicio informaţie legată de ofiţeri acoperiţi şi chiar dacă ar avea nu ar putea să o divulge.

„La nivelul CSAT nu eşti la curent cu cei care sunt ofiţerii acoperiţi, nu vine nimeni să-ţi prezinte vreo listă cu ofiţerii acoperiţi”, a spus Tăriceanu, care a menţionat că nu ştie niciun ofiţer acoperit.

El a menţionat că legislaţia interzice celor care sunt parlamentari, miniştri, şefi de partid, magistraţi să fie ofiţeri acoperiţi şi a subliniat că nu are cunoştinţă de vreun astfel de ofiţer acoperit.

„Nu te joci cu reputaţia unor oameni numai pe bază de intuiţie sau bănuieli. Este obligaţia preşedintelui şi numai a preşedintelui, dacă consideră că este nevoie, dacă consideră că încalcă o lege nedivulgând aceste nume, să o facă. (…) Nu avem prea multe de elaborat pe subiect. Cel puţin aşa văd eu lucrurile. Le văd foarte simplu aici. Preşedintele intervine în jocul electoral, în campania electorală, chiar dacă nu are voie să o facă, cu scopul clar de a discredita un candidat”, a spus preşedintele PLR.

Întrebat dacă ar putea fi Klaus Iohannis candidatul respectiv, ţinând cont că Traian Băsescu a refuzat să-l numească în funcţii guvernamentale, Tăriceanu a spus că nu crede că acesta este indiciul.

„Klaus Iohannis este adversarul meu, dar vreau să înţelegeţi că am o altă conduită. Nu vreau să intru în jocul practicat de Băsescu şi pentru că Băsescu a făcut acest lucru, a discreditat oameni care erau în politică, care şi-au distrus cariera politică pe acuzaţii nefondate, eu nu vreau să fac acest lucru. Nu am nici cel mai mic element ca să pot comenta şi să fac o apreciere de acest gen asupra vreunuia dintre candidaţi”, a spus Tăriceanu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *