Skip to content
Politică

Tăriceanu: „Îl voi învinge pe acest mic Băsescu cu nume nemţesc”

În cadrul unui interviu acordat româniatv.net, candidatul independent la alegerile prezidențiale, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat nu crede ca va avea probleme în a-l învinge „ pe acest mic Băsescu cu nume nemţesc”, referindu-se la candidatul ACL, Klaus Iohannis.

„În prezent, mă axez pe lupta cu domnul Iohannis, care, în acest moment, nu mai este credibil ca om politic. Prin declarațiile inconsistente și inconsecvente pe care le oferă românilor interesați de bunul mers al acestei țări, domnul Iohannis reușește doar să se afunde. Nu cred că voi avea vreo problemă în a-l învinge pe acest mic Băsescu cu nume nemțesc. Lupta din primul tur se dă așadar între mine și candidatul ACL și am convingerea că îl voi învinge”, a afirmat Tăriceanu.

Întrebat dacă este posibilă o reîntoarcere în PNL, Tăriceanu a răspuns că este  improbabil ca el să se  mai întoarcă în PNL, pentru că PNL, de fapt, nu mai există, fapt pentru care simte o mare mâhnire în acest sens.

„PNL a abandonat în totalitate valorile liberalismului, valori pe baza cărora s-a fondat acest partid. În plus, este evident că membri PNL, cu Iohannis și Antonescu în frunte, s-au lăsat înghițiți și conduși de PD-L, un partid mai mic, mai slab ideologic, asta doar pentru a avea o șansă la viitoarele alegeri și a spăla ceva din rușinea cauzată de ruperea USL. Nu pot concepe cum un partid cu prestanță, cum era PNL-ul, s-a lăsat în acest joc al fumului și oglinzilor, propus de oameni ca Blaga sau Orban. PNL-ul pe care îl vedem astăzi propulsând un candidat cu puțină experiență, care se lasă vrăjit de promisiunile electorale ale PDL-ului și care va plăti scump aceste promisiuni, nu mai este partidul pe care l-am creat alături de seniorii și tinerii liberali entuziaști la începutul anilor ’90. În aceste condiții, este improbabil ca eu să mă mai întorc în PNL, aceasta pentru că PNL, de fapt, nu mai există. Simt mare mâhnire în acest sens. Vă spun acest lucru ca vechi liberal și membru fondator al PNL”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

6 comentarii la “Tăriceanu: „Îl voi învinge pe acest mic Băsescu cu nume nemţesc”

  1. Daca stateai langa Antonescu, te credeam, dar te-ai facut pres pt.picioarele koabitakului rosu, deci NU te cred,n-ai vlaga si nici caracter sa te bati SINGUR cu cineva pe care sa-l si invingi… poate pe a sasea nevasta…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *