Skip to content
Politică

Tăriceanu în cursa pentru prezidențiale: amănuntele din drumul către Cotroceni

Calculele pentru prezidențiabilul coaliției PSD-ALDE continuă. După disensiunile din coaliție privitoare la adoptarea unei Ordonanțe de Urgență care vizează amnistia și grațierea, cât și pe tema suspendării președintelui Klaus Iohannis, Dragnea și Tăriceanu au adoptat la nivel de comunicare politică un discurs în care vor să dea impresia de unitate, de susținere reciprocă.

Cu toate acestea, conform evz.ro, în pofida obiectivelor comune ale PSD-ALDE, Tăriceanu având țelul de a candida în 2019 la prezidențiale, nu are garanția unei susțineri din partea lui Dragnea și a PSD-ului în această cursă, în ciuda unor declarații care i-ar da de înțeles că se află în cărți.
Liderul Senatului a ieșit la rampă, ieri, și a dezmințit cu vehemență informațiile „pe surse” privitoare la diverse tratative pe care le-ar fi purtat, cu Vasile Blaga și Victor Ponta, pe la spatele aliatului Liviu Dragnea.

Printr-o postare scrisă luni pe Facebook, Tăriceanu a ținut să nege faptul că este în căutarea unei alte ecuații politice care i-ar asigura candidatura la prezidențiale, susținut de o altă coaliție.
„De câteva săptămâni, circulă intens un fake news care este reluat periodic, în ciuda faptului că nu există niciun argument pentru a îi da crezare. Sunt invocate surse neprecizate, informații din interior, se face referire la întâlniri secrete. Sursele nu există, informațiile sunt false, iar întâlnirile nu au loc; dar asta nu îi împiedică pe cei care le răspândesc. Ultimul zvon lansat ar fi că aș fi negociat cu Vasile Blaga și cu Victor Ponta și că urmează destrămarea coaliției de guvernare și formarea unei noi majorități. Nimic mai fals și doresc să pun punct acestei campanii de fake news”, a precizat Tăriceanu, pe Facebook.

De asemenea, senatorul a ținut să invoce soliditatea coaliției de guvernământ care se bazează pe o „majoritate parlamentară masivă”. „Las deoparte faptul că am fost plecat în concediu cu familia în ultimele zile. Astfel de negocieri nu aveau cum și nu vor avea loc dintr-un motiv foarte simplu. Coaliția dintre ALDE și PSD este solidă și are la baza câteva principii care ne și asigura o susținere populară masivă, așa cum au arătat-o și ultimele sondaje. În primul rând, este vorba despre apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor și lupta împotriva abuzurilor comise de statul paralel. În al doilea rând, consolidarea creșterii economice, astfel încât să se facă simțită în buzunarele românilor”, a scris Tăriceanu.

 

1 comentariu la “Tăriceanu în cursa pentru prezidențiale: amănuntele din drumul către Cotroceni

 1. Taurel nu va fi presedinte poate va candida dar, doar sa rupa din voturile stangii in primul tur…
  Potentiali posibili candidati

  johanis (el va castiga)
  firea
  ciolos
  teodorovici
  tauriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *