Skip to content
Politică

Tăriceanu, în război cu un fost şef de serviciu secret: Are limbariţă

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, este în război cu un fost şef de serviciu secret, despre care susţine că „are limbariţă”.

Întrebat, luni, despre o declarație a fostului director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE) Ioan Talpeș, copreședintele ALDE a declarat că acesta nu ar trebui să vorbească despre politică și că ar trebui să tacă.

„Fostul director SIE să se ocupe cu treburile de care a fost responsabil. De obicei, directorii SIE vorbesc puțin. El are multă limbariță. Și nu e prima dată când intră într-un câmp politic, dând dovadă că el a învățat ceva cât a fost la SIE: profesionalism puțin; în restul planurilor, diversiune cât cuprinde”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, citat de b1.ro.

Al doilea om în stat s-a referit la o declaraţie recentă a lui Talpeş, pentru adevarul.ro. Potrivit acestuia, premierul Dacian Cioloş i-ar fi mărturisit, în perioada în care era ministru al Agriculturii în guvernul Tăriceanu, că a fost pus de prim-ministrul de atunci să îi dea anumite terenuri lui Dan Voiculescu.

„Atunci când a promovat acea hotărâre prin care i-a transferat lui Voiculescu moşia Kalinderu, cu toate moştenirile care sunt în dispută, eu eram senator şi am făcut intervenţie în Senat. M-am adresat, spunându-i cum a putut să facă aşa ceva. Pentru că moşia Kalinderu făcea parte din donaţiile făcute Academiei Române, cărora nu poţi să le schimbi statutul.  Cioloş a fost corect. Mi-a răspuns: «Nu am ştiut, dar am fost pus şi de primul-ministru [Călin Popescu Tăriceanu – n.r] şi de toţi ceilalţi care mi-au cerut să fac asta»”, a afirmat Ioan Talpeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *