Skip to content
Politică

Tăriceanu, încă un motiv pentru care Băsescu ar trebui să fie suspendat

Candidatul independent la alegerile prezidențiale, Călin Popescu Tăriceanu, a reiterat, marți, propunerea sa de suspendare a președintelui Traian Băsescu, afirmând că șeful statului a încălcat Constituția prin faptul că a luat masa în Centrul Vechi cu Elena Udrea, candidatul PMP la alegerile prezidențiale.

,,Faptul că președintele merge la masă cu un candidat la Președinția României probabil că este cea mai nevinovată dintre încălcările constituționale pe care Băsescu le-a făcut în ultima perioadă, dar este un nou motiv pentru care ar merita pe deplin suspendarea”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu este de părere că propunerea sa trebuie să fie subscrisă de majoritatea membrilor Parlamentului, astfel încât președintele să fie suspendat.

„Propunerea mea este vitală, actuală și acum. Ea trebuie numai să fie subscrisă de majoritatea membrilor ai parlamentului, în așa fel încât să-și urmeze calea procedurală către suspendarea președintelui. Ar fi un act reparatoriu pentru conștiința politică a unei țări debusolate de arbitrariul unei președinții de zece ani în care frica și dezbinarea au fost țintele lui Băsescu, susținute și prin încălcări repetate ale Constituției”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

 

3 comentarii la “Tăriceanu, încă un motiv pentru care Băsescu ar trebui să fie suspendat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *