Skip to content
Politică

Tăriceanu începe asaltul: DNA își pierde vremea cu lucruri mărunte!

Președintele Senatului și copreședintele ALDE Călin Popescu Tariceanu a fost prezent, vineri seară, în emisiunea moderată de Victor Ciutacu la postul România TV.

Tăriceanu a vorbit în emisiunea tv despre faptul că în ultimul timppoliticienilor care au anuntat ca vor candida la alegerile locale sunt transati de către DNA, multi candidati fiind scosi din lupta electorala.

„N-am vazut multe comentarii ca evit sa ma duc la DNA. Chiar dupa ce am fost la DNA am dat o declaratie foarte clara in aceasta privinta. Nici planurile nu mi le schimb, nici atitudinea politica de a sanctiona derapajele de la statul de drept. Militez in politica liberala de 27 de ani pentru a  apara drepturile si libertatile cetatenilor. Nimic nu ma va face sa renunt. In privinta candidaturii si problema procesului domnului Dragnea, nu pot sa fac decat o singura remarca: Din experienta mea politica, la inceput cand am avut discutii cu partidel partenere, ne intrebau cum organizam campania electorala si ce inseamna ziua alegerilor. Partidele aduc electoratul la vot. La noi e cu totul altceva. Mie mi se pare ca DNA in Romania isi pierde vremea cu lucruri marunte. Ar trebui sa se duca in SUA unde ar trebui sa-i aresteze pe toti, sa-i adune si sa-i si impuste nejudecati. L-am observat pe Orban candidtaul PNL la Primaria Bucurestiului pentru ce a fost retinut si acuzat?” 

Călin Popescu Tariceanu a aratat prin comparatie cum se desfasoara campaniile electorale in SUA, tara democratica prin excelenta, punctând din nou ca în România există intereferente puternice in jocul democratic: „Orice campanie electorala in SUA, bugetele de campanie se cifreaza la ordinul miliardelor de dolari. Practica e de a strange fonduri de la donatori, sponsori. Si in Romania e o lege care permite acest lucru, nu vad unde este ilegalitatea. Noi traim intr-o perioada de excese permanente care au un singur efect. In loc sa lasam electoratul sa decida, aceasta selectie e facuta de institutii nedemocratice si care interfereaza in jocul democrativ.” 

Referitor la faptul ca presedintele Iohannis si-a exprimat increderea in buna desfasurare a luptei anticoruptie, seful Senatului a exprimat: „Domnul presedinte face niste aprecieri pe care nu le impartasesc deloc. Eu nu consider ca sunt vizat de aceasta lupta impotriva coruptiei. Sunt prea multe coincidente. Domnia sa vad ca e foarte linistit, i se pare ca totul este perfect. Poate ca o sa vada realitatea. Daca as fi singular in aceasta apreciere, nu sunt singular. Exista societatea civila care reactioneaza din ce in ce mai puternic, asociatii straine, ONG-uri c are contabilizeaza acelasi lucru, ineficiente, abuzuri, nu mai vorbesc de aceasta campanie electorala bulversata. (…) Noi nu vorbim de oprirea luptei impotriva coruptiei. ”

„Cum e posibil ca in campania electoral asa se declanseze actiuni importiva lor cand faptele de care sunt acuzati sunt vechi de 8, 10 ani? De ce au stat aceste dosare in nelucrare ani si ani de zile?”, s-a mai intrebat Tăriceanu în emisiunea de la România TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *