Skip to content
Politică

Tăriceanu îndeamnă la reconstrucție națională: România este într-o stare de…

 

Călin Popescu-Tăriceanu, copreședintele ALDE, a vorbit despre viitorul proiect de reconstrucție națională, în care ar trebui să se implice toate partidele, deoarece România este „într-o stare de bălăceală în mocirlă”.

„Mă bucură mult că în sfârșit cineva rezonează la ideea pe care am lansat-o înainte de alegerile prezidențiale, și anume nevoia unui proiect național pentru România. (…) Cred că România are nevoie de un proiect pe termen lung pentru că, după ce a realizat cele două proiecte majore — aderarea la NATO și la Uniunea Europeană—, acum țara se află așa într-o stare de bălăceală în mocirlă cauzată și de fostul președinte, care avea o propensiune pentru subiecte de scandal și subiecte minore. Și România, din păcate, așa este caracterizată astăzi, ca o țară care nu are un țel, nu are un proiect național. Ne lăsăm cu toții antrenați în aceste mici certuri, dispute și mă uit câteodată la liderii partidului de opoziție care au preluat stilul și limbajul fostului președinte, nu vin cu nicio idee consistentă. Totul este gol de conținut la orice nivel și la orice intervenție”, a susținut Tăriceanu, prezent la Școala de vară a Tineretului Alianței Liberalilor și Democraților (TLDE), de la Mamaia, informează agerpres.ro.

În viziunea lui Tăriceanu, președintele țării poate avea un „rol primordial” pentru a obține unanimitatea forțelor politice.

„Rolul primordial l-ar avea președintele țării, care se presupune că este echidistant față de partide. Am speranțe, dar și îndoieli că acest proiect s-ar putea realiza fără un partid liberal puternic care să promoveze și să apere drepturile și libertățile fundamentale”, a conchis copreședintele ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *