Skip to content
Politică

Tăriceanu inflamează scandalul Hexi Pharma. Suspiciuni privind implicarea unui serviciu secret

" "

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, inflamează scandalul Hexi Pharma. Ce suspiciuni are al doilea om în stat privind implicarea unui serviciu secret.

Copreşedintele ALDE a declarat luni, într-o conferinţă de presă la Târgu-Jiu, că există suspiciuni că în spatele firmei Hexi Pharma „s-ar afla inclusiv un serviciu secret”, adăugând că va solicita „Comisiei de Supraveghere a Activităţii Serviciilor” să verifice „dacă sunt anumite legături care duc sau nu la serviciile de informaţii din România”, scrie Agerpres.

" "
" "

„Evident că sunt nişte nereguli care s-au produs, este evident că practicile de liberă concurenţă, de liberă competiţie nu au fost respectate, sunt suspiciuni că în spatele acestei firme s-ar afla inclusiv un serviciu secret care foloseşte firma ca sursă de venituri, deci e un paravan comercial de fapt pentru alte activităţi, lucru care iarăşi nu este normal. Ştiţi că în România e o veche discuţie dacă serviciile de informaţii e bine sau e neindicat să facă activităţi comerciale. Nu există transparenţă, nu putem să ştim dacă e ceva de genul acesta, deci ar trebui mai multe măsuri luate şi în primul rând e obligaţia Guvernului să ia aceste măsuri. O să discut şi cu colegii noştri din PSD, una din ideile pe care le am este de a cere Comisiei de Supraveghere a Activităţii Serviciilor să verifice dacă aceste informaţii au un fundament sau nu în ceea ce priveşte firma Hexi Pharma, dacă sunt anumite legături care duc sau nu la serviciile de informaţii din România”, a precizat Tăriceanu. 

Totodată, el a menţionat că i-a solicitat premierului Dacian Cioloş să creeze o celulă de criză, pentru a analiza situaţia creată de problema dezinfectanţilor din spitale. 

„Eu am sugerat aşa, întâi mai delicat, după aceea i-am cerut primului ministru să facă ceea ce ar trebui în astfel de situaţii, domnia sa am văzut că a convocat sau a creat un grup de lucru. Să vă spun ceva: grup de lucru se creează în momentul în care ai o idee şi vrei să-i dai o haină, sub forma unei propuneri legislative (…). În astfel de situaţii nu se creează grupuri de lucru, ci se creează o celulă de criză pe lângă primul ministru, care nu trebuie neapărat să fie coordonată de el (…). Primul lucru ar fi trebuit să dea substanţele la laboratoare specializate, există în Bucureşti Institutul de Cercetări Chimice unde se puteau face toate determinările chimice şi după aceea e cealaltă gamă de determinări, pe zona de dezinfectare, pe efectul microbiologic şi sunt laboratoare care puteau da primele indicii şi care să servească la adoptarea unui set de măsuri”, a mai afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *