Skip to content
Politică

Tăriceanu inițiază la Senat un demers spectaculos

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tariceanu, a propus săptămâna trecută, la Comitetul Executiv al PSD crearea unei comisii speciale pentru evaluarea democraţiei şi a statului de drept. Tăriceanu și-a motivat această solicitare precizând că în acest moment există un dezechilibru între puterile statului şi tocmai de acest echilibru depinde buna funcţionare a ţării.

„Propunerea mea este sa formam la nivelul Parlamentului o comisie speciala pentru evaluarea democratiei, cu alte cuvinte a statului de drept, care este, dupa o serie de criterii unanim acceptate, indicele la care ne situam cu statul de drept in Romania su cu democratia. Vorbim foarte mult despre aceste lucruri, dar din pacate pare ca acei care vorbesc cunosc destul de putin”, a afirmat zilele trecute seful Senatului.

Şeful senatului spune că puterea judecătorească atacă permanent Parlamentul şi deciziile pe care aleşii le iau. Astfel independenţa şi suveranitatea parlamentului sunt puse în discuţie.

Acest demers al lui Tăriceanu s-a concretizat luni, 15 iunie, după ce șeful Senatului a redactat un memorandum intern pe care l-a trimis către Biroul Permanent și în cadre solicită oficial crearea unei astfel de comisii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *