Skip to content
Politică

Tăriceanu, intervenție dură: Asistăm la guvernarea prin dosare penale

Cotidianul

Liderul Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a comentat în termeni foarte duri, miercuri, scandalul iscat în jurul DNA.

Mai exact, șeful ALDE a precizat că ”nimeni nu contestă că trebuie să existe o structură care să combată corupţia, dar dacă instituţia e coruptă, totul se duce pe apa sâmbetei”.

„Cu toţii am urmărit, nu puteau să urmărească. Sunt lucruri extrem de grave. Asistăm la guvernarea prin dosare penale. Adică se fac dosare, cei care sunt obiectul acestor dosare trec în categoria penalilor şi ce urmează ştim: preşedintele îi categoriseşte şi sunt eliminaţi din viaţa publică.

Procuratura, DNA, în asta s-a transformat. Spun asta cu regret. Nimeni nu contestă că trebuie să existe o structură care să combată corupţia, dar dacă instituţia e coruptă, totul se duce pe apa sâmbetei.

„Derapajele, sigur că există anumite deficienţe care ţin de parlament şi am încercat prin modificarea Legilor Justiţiei să corectăm unele lucrruri. Nu cred că reprezintă soluţia cu care rezolvăm problemele. O parte din problemele pe care le vedem țin de resortul CSM. Aşteptăm să vedem care sunt măsurile”, a declarat președintele ALDE, potrivit Digi 24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *