Skip to content
Politică

Tăriceanu intervine în războiul Dăncilă – Iohannis

b1.ro

Scandalul iscat pe tema mutării Ambasadei nostre din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim și apoi solicitarea de demisie formulată de Iohannis către Viorica Dăncilă a aprins fitilul la nivel înalt.

Pe acest fond, Călin Popescu Tăriceanu încearcă să intervină și să îi despartă pe cei doi, afirmând că președintele ar trebui să se bucure pentru aprecierea pe care a primit-o Guvernul României, în timpul vizitei în Israel, dar și că inițiativa prim-ministrului Dăncilă este una bună, conform Antena3.ro.

„Nu văd de ce ar trebui măcar să discutăm acest lucru (n.r. demisia premierului Dăncilă). Am spus un lucru și aș dori să-l repet: eu cred că președintele, și nu numai președintele, în general, atunci când vedem Guvernul reprezentat de primul-ministru, că inițiază o acțiune politico-diplomatică, menite să marcheze câteva elemente importante, în primul rând 70 de ani de relații diplomatice cu Israelul, ar trebui să ne bucure și să vedem o relație politică atât de strânsă cu o țară față de care România are interese, ținând cont de numărul mare de cetățeni israelieni plecați din România – după Al Doilea Război Mondial, numărul lor se cifrează la jumătate de milion – și ar trebui să fim bucuroși că avem o relație, aș spune, cu o dimensiune strategică cu Israelul, care este o forță economică, o țară care este la vârful tehnologiilor inovative în momentul de față”, a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *