Skip to content
Politică

Tăriceanu invocă „statul paralel” pentru a scăpa de excluderea din ALDE

agerpres.ro
" "

Intervenţia brutală a jandarmilor la mitingul de vinerea trecută este condamnată şi de politicienii austrieci, unul dintre aceştia cerând imediat excluderea formaţiunii conduse de Călin Popescu Tăriceanu din grupul european ALDE. Partidul românesc cu acelaşi nume se apără invocând „statul paralel”..

Solicitarea de excludere făcută de preşedintele partidului austriac NEOS, Beate Meinl – Reisinger, urmează să fie discutată pe 7 septembrie la Bruxelles, în forul de conducere al ALDE. Până atunci, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu respinge orice acuzaţii şi susţine că nu face altceva decât să-i apere pe cetăţenii români de abuzurile „statului paralel” format din „reprezentanţi ai serviciilor secrete şi ai procuraturii” şi care funcţionează de zece ani în România.

" "
" "

ALDE România este larg cunoscut ca fiind singurul partid din ţara noastră care a apărat constant drepturile şi libertăţile individuale împotriva spectrului statului paralel condus de reprezentanţi ai serviciilor secrete şi ai procuraturii. Această structură obscură a funcţionat timp de aproape un deceniu, complotând şi eliminând sistematic politicieni indezirabili, judecători care nu se supun unor ordine, oameni de afaceri independenţi şi persoane care gândesc liber, cu scopul de a controla instituţiile democratice din România şi de a transforma statul de drept într-un instrument coercitiv al statului, similar cu practicile fostei Securităţi. Nu putem permite ca România să fie guvernată de instituţii ilegitime şi nedemocratice construite pe moştenirea perioadei comuniste.

Nu este nimic iliberal în acest lucru. În activitatea noastră, ne-am bazat întotdeauna pe sprijinul cetăţenilor, inclusiv pe sprijinul a jumătate de milion de români care a manifestat în Bucureşti, în iunie 2018, împotriva abuzurilor instituţiilor de forţă. Spre deosebire de acea manifestaţie paşnică, protestele recente au generat, în mod regretabil, violenţe. Ca partid liberal, ALDE îşi exprimă public sprijinul ferm pentru dreptul fiecărui cetăţean de a protesta şi condamnăm fără echivoc toate formele de incitare şi de violenţă”, potrivit sursei citate.

Statistici alarmante arată că România figurează pe primul loc în Uniunea Europeană în topul încălcării drepturilor cetăţeneşti. Pe cale de consecinţă, ALDE România şi-a îndeplinit datoria, ca partid liberal care preţuieşte libertatea şi drepturile fundamentale, prin acţiuni transparente şi constante şi prin orice mijloace, inclusiv cele parlamentare, de a preveni şi a lupta împotriva oricărei forme de abuz. Dacă doamna Beate Meinl – Reisinger crede că abuzurile instituţiilor de forţă din România sunt caracteristice unei democraţii sănătoase, atunci probabil că se referă la o formă de guvernământ diferită de cea la care aspirăm cu toţii„, s-a apărat formaţiunea condusă de Tăriceanu într-un mesaj postat, în limba engleză, pe pagina de Facebook a partidului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *