Skip to content
Politică

Tăriceanu lasă deschisă lista de semnături pentru demiterea lui Băsescu

Președintele Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că lista de semnături pentru demiterea lui Traian Băsescu rămâne deschisă, dacă PSD consideră că ar fi mai potrivit turul II al prezidențialelor pentru a începe acest proiect.

„Am deschis lista de semnături şi am văzut care sunt poziţionările pe scena politică. Există, pe de o parte, Alianţa Creştin Liberală, care s-a manifestat în mod clar împotrivă, împreună cu, evident, nici nu mă aşteptam să fie altfel, cunoscuta doamnă Udrea, susţinătoarea înfocată a preşedintelui. Acum se dovedeşte că şi domnul Iohannis îi calcă pe urme cu multă demnitate şi băţoşenie şi, de cealaltă parte, PSD-ul care alături de colegii mei din PLR şi-a manifestat fără echivoc atitudinea faţă de ceea ce înseamnă regimul politic al domnului Băsescu. Sigur că la PSD în momentul de faţă, din câte am înţeles, urmează să facă o discuţie, o analiză, au o serie de considerente de ordin tactic, se gândesc unii dacă ar fi bine, dacă e momentul potrivit, dacă merită pe ultima perioadă de mandat, dacă nu cumva lucrul acesta i-ar servi cui Băsescu. Sunt o serie de considerente pe care le-am avut şi eu în vedere când am decis suspendarea, însă eu am plecat de la principii şi nu de la considerente de ordin politic. Eu cred că într-un astfel de demers nu fac calculul ce câştig şi ce pierd. Aşa cum am arătat şi în trecut, nu mă interesează ceea ce pierd, cred că trebuie făcut ceea ce este corect iar în cazul de faţă principiul respectării Constituţiei şi a legilor cred că trebuie pus mai presus de orice alt considerent politic. Prin urmare lista de semnături rămâne deschisă şi dacă colegii de la PSD consideră că altul ar fi mai potrivit ca moment al suspendării, nu turul unu, poate turul doi sau în sfârşit, lista rămâne deschisă şi aştept cu toată bucuria să-şi pună semnăturile să putem demara procedura de suspendare”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, luni, la Ploiești, unde s-a aflat la deschiderea anului școlar. 

Tăriceanu s-a arătat convinsă că argumentele pentru suspendarea președintelui sunt suficiente pentru a convinge PSD-iștii să susțină acest proiect.

„Putem să avem abordări diferite. Unii au considerat că acest demers ar fi ca urmare a unei înţelegeri între Partidul Liberal Reformator şi PSD. Iată că se dovedeşte că de aşa ceva nu poate fi vorba, avem abordări diferite în această privinţă şi sigur că eu îmi păstrez considerentele şi analiza pe care am făcut-o”, a mai spus Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *