Skip to content
Politică

Tăriceanu lasă garda jos: ar putea colabora cu un tehnocrat

alde.ro

Co-preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu lasă garda jos: ar putea colabora cu unul dintre actualii guvernanţi tehnocraţi.

Preşedintele Senatului spune, într-un interviu publicat, sâmbătă, de către News.ro, că ALDE îşi propune să obţină peste 10% la alegerile parlamentare şi că pentru el o strângere de mână este suficientă în colaborarea cu PSD. Tăriceanu exclude varianta unui guvern de uniune naţională după alegeri, dar spune că ar putea colabora cu vicepremierul Vasile Dîncu pe anumite proiecte.

Referindu-se la relaţia cu UDMR, Călin Popescu Tăriceanu nu exclude colaborarea cu formaţiunea maghiară, spunând că ALDE are o poziţie mai nuanţată decât cea exprimată de PSD.

Tăriceanu promite că un eventual guvern PSD-ALDE va aplica măsurile care vizează majorări salariale adoptate recent în Parlament, iar în privinţa criticilor PNL şi ale preşedintelui Iohannis faţă de acestea spune că ”e şi un sâmbure de invidie că ideea nu le-a aparţinut”.

Liderul ALDE susţine reducerea TVA în continuare şi adoptarea unor măsuri de stimulare a creşterii natalităţii, precum şi înfiinţarea unui minister care să se ocupe cu readucerea în ţară a românilor care muncesc în alte state.

Preşedintele Senatului este de părere că referendumul pentru revizuirea Constituţiei în privinţa definirii familiei nu trebuie organizat simultan cu alegerile parlamentare.

Despre candidaţii ”penali”, Tăriceanu susţine că această ”poveste” nu mai prinde la public.

În interviul acordat agenţiei citate, Tăriceanu mai vorbeşte şi despre şansele ca proiectul privind numirea procurorilor şefi de către CSM să fie adoptat, despre relaţia cu PNL după alegeri şi formarea viitorului Guvern.

Citiţi AICI întregul interviu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *