Skip to content
Politică

Tăriceanu le cere militarilor să decidă: ”Ori vor să fie pensionari, ori rămân la muncă”

b1.ro

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni, 7 august, referindu-se la recentul val al pensionărilor din sistemul militar, că Guvernul va elabora, cel mai probabil, un proiect de lege prin care va fi interzisă reangajarea militarilor pensionați în sistem după ce şi-au depus dosarele de pensionare.

„Împotriva a ceea ce s-a vehiculat în presă şi în spaţiul public cu privire la o aşa zisă hemoragie a plecării cadrelor ca urmare a aplicării a OUG privitoare la pensiile speciale, acest lucru nu are cum să se întâmple. Sigur că sunt persoane care vor să profite de condiţiile avantajoase, dar acest lucru nu pune sub nicio formă în pericol funcţionarea sistemelor mari, mă refer apărare, ordine publică sau justiţie”, a afirmat preşedintele Senatului, citat de Adevărul.

Răspunzând unei observații făcute de presă, precum că unii militari pensionați își depun dosarele de reangajare în sistem imediat după cele de pensionare, Tăriceanu a precizat că Guvernul va elabora un proiect de lege prin care să se interzică reangajarea acestora.

„Ceea ce am discutat cu primul-ministru şi cu ministrul Muncii şi cu ceilalţi miniştri este următorul lucru, ca odată făcută cererea de pensionare şi pensionarea efectiv făcută să nu mai poată exista şi posibilitatea reangajării pe acelaşi loc, pe aceeaşi funcţie sau în acelaşi minister sau în alte ministere. Oamenii trebuie să se hotărască, ori vor să fie pensionari, ori dacă sunt apţi de muncă, rămân la muncă. Se va modifica legea, în aşa fel încât să nu poată să nu poată să funcţioneze în acest sistem dual, pentru că nu e corect. Nu poţi să fii şi salariat, să ai şi venituri salariale şi pensie. Va veni un proiect de lege probabil din partea Guvernului. Poate să fac şi pe ordonanţă, o să hotărâm în perioada următoare”, a concluzionat Călin Popescu Tăriceanu, potrivit sursei citate.

1 comentariu la “Tăriceanu le cere militarilor să decidă: ”Ori vor să fie pensionari, ori rămân la muncă”

  1. Dl Tăriceanu poate nu știe că inițial cumulul pensiei cu salariul a fost legiferat doar pentru militari, care erau pensionați forțat în urma desființarii unităților militare. A fost o cerință a integrării în NATO. Despre desființarea armatei cu siguranță domnul Tăriceanu știe cum s-a făcut. Deci, majoritatea am fost pensionați forțat odată cu închiderea unităților. Tocmai de aceea s-a dat posibilitatea celor disponibilizați să
    cumuleze pensia cu salariul chiar și la stat, dar nu în același domeniu de activitate și sub condiția plafonarii maximului pensiei la salariul mediu brut pe economie. Ca ulterior a venit un grup de 16 parlamentari care au cerut modificarea legii pentru a favoriza demnitari, magistrați, mai_ști, Sri_ști, asta nu mai este vina militarilor. Ca unii au abuzat ca sa îi favorizeze pe alții, nu este vina militarilor disponibilizați. Dar,cu siguranță, actualul domn prim ministru poate sa dea explicații despre
    acestea, dumnealui făcând parte din grupul celor 16. Iar acum același om care a favorizat abuzurile de atunci îndrăznește sa ne ceara sa alegem intre pensie și salariu?! Este cel puțin penibil dacă nu de condamnat atitudinea dumnealui de acum.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *