Skip to content
Politică

Tăriceanu le dă lecţii americanilor. Reacţie dură la adresa Ambasadei SUA

b1.ro

Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat sâmbătă un atac virulent la adresa celor care contestă modificările propuse pentru legile Justiției.

Mai exact, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu spune că nu se poate vorbi de politizare prin modificările aduse actualelor legi, iar cei care susțin acest lucru spun o mare ”minciună”.

”Propunerea pe care eu am făcut-o, după cum ştiţi, este să scoatem de sub influenţa politică numirile procurorilor. Preşedintele actual, fostul preşedinte Băsescu, preşedintele Iliescu, preşedintele Constantinescu au fost oameni politici. Numirile în acest moment sunt politizate şi vrem să le scoatem de sub factorul politic, aceasta este esenţa propunerii”, a declarat Tăriceanu, potrivit postului de televiziune Digi 24.

”Până la urmă, trebuie să respectăm principiul independenţei şi separaţiei puterilor în stat. Puterea legiuitoare este Parlamentul. Justiţia aplică legile, nu face Justiţia legile. Nu pot să fie şi judecător şi creatorul de legi în acelaşi timp”, a completat Tăriceanu.

Mai mult, Călin Popescu Tăriceanu a lansat şi un nou atac la adresa ambasadei SUA la București, în contextul în care aceasta, alături de alte ambasade, și-a manifestat îngrijorarea vizavi de propunerile ministrului Toader de modificare a Legilor Justiției.

”Mă dezamăgește profund atitudinea ambasadei SUA. Eu, ca alți români, am privint cu un respect profund la o Americă în care drepturile și libertățile cetățeanului sunt respectate. Aceștia se fac, însă, că nu văd că în România normele elementare nu sunt respectate și avem permanent abuzuri și excese în Justiție. Suntem pe locul 1 în privința proceselor pierdute la CEDO! Ce dovadă mai bună că Justiția nu poate fi independentă în România, că judecătorii sunt timorați de procurori, că am ajuns într-o țară în care dictează procurorii? E acesta modelul politic pe care ambasada SUA îl promovează? Am îndoieli!”, a declarat liderul ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *