Skip to content
Politică

Tăriceanu, mesaj privind alegerile europarlamentare: Parlamentarii noștri vor merge la Bruxelles să apere şi să susțină interesele României

Parlamentarii ALDE vor merge la Bruxelles pentru a apăra și pentru a susţine interesele românilor şi pentru a transforma România într-o țară respectată, se arată într-o postare de pe Facebook a preşedintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

„Echipa pe care ALDE o propune este formată din oameni cu experiență profesională și politică, care ne vor reprezenta cu profesionalism în forurile europene”, a precizat preşedintele Senatului în postare.

„Avem reprezentanți care pot veni cu proiecte care să ajute județele din Moldova, în așa fel încât să reducem decalajul față de statele europene”, a adăugat Călin Popescu Tăriceanu.

„Toți parlamentarii noștri vor merge la Bruxelles cu un gând precis, și anume să apere și să susțină interesele României și ale românilor. Să facem în așa fel încât România să fie o țară respectată, iar românii care lucrează în Europa să fie tratați pe picior de egalitate”, a mai spus preşedintele ALDE.

„Îmi doresc o Românie unită, iar românii să dea dovadă de respect atât între ei, cât și față de propria țară”, a concluzionat Călin Popescu Tăriceanu.

Recent, tot Călin Popescu Tăriceanu contrazicea Bruxellesul pe tema OUG 114 a „lăcomiei”, precizând că„principiile pe care este construită OUG vor rămâne în continuare valabile”.

De asemenea, preşedintele Senatului declara că votul din Comisia LIBE câștigat de Laura Codruța Kovesi reprezintă o „demonstraţie perfectă cum intervine factorul politic în această alegere”.

Sâmbătă, tot într-o postare pe Facebook, vicepreşedintele USR, Cristian Ghinea preciza că la Bruxelles ar circula o scrisoare în care se menţionează expulzarea ALDE România din ALDE European datorită complicităţii cu privire la modificarea legilor justiţiei.

Care este lista candidaţilor ALDE la alegerile europarlamentare:

  • Norica Nicolai
  • Varujan Vosganian
  • Daniel Barbu
  • Renate Weber
  • Ovidiu Silaghi
  • Andrei Gerea
  • Tudor Tim Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *