Skip to content
Politică

Tăriceanu, nostalgic: Aș fi ales Arhitectura

www.nineoclock.ro

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat luni, la deschiderea anului universitar, că dacă ar trebui să aleagă o facultate pe care să o urmeze s-ar îndrepta către Arhitectură deoarece arhitecții și constructorii lasă ceva durabil în urma lor.

„Vă invidiez sincer. Am să vă explic de ce. Sunt inginer constructor. După ce am început să călătoresc mai mult, am început să am o perspectivă diferită. Am văzut țări în care arhitectura a căpătat o formă care e de admirat. (…) Acum, dacă aș fi la 18 ani și ar trebui să aleg să merg la o facultate, cred că aș alege arhitectura. Meseria îmi place. (…) Arhitecții, ca și constructorii, lasă ceva durabil în urma lor. Și, mai ales când acest lucru durabil e și încântător pentru oameni, cred că merită toată recunoștința semenilor”, a afirmat luni Tăriceanu, la festivitatea care a avut loc la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, potrivit agerpres.ro.

El a mărturisit că nu știe dacă a făcut cea mai inspirată alegere când a renunțat la cariera universitară în favoarea politicii și a afacerilor.

„Am urmat o carieră universitară, pe care am abandonat-o la un moment dat dintr-un motiv simplu: nu poți să faci bine mai multe lucruri deodată. Nu știu dacă alegerea pe care am făcut-o a fost cea mai inspirată. Am început propriile afaceri, am intrat în politică, nu mai puteam să fiu și la catedră. Am renunțat — astăzi, v-o spun cu regret — la cariera universitară. Dar îmi face plăcere întotdeauna când sunt în mediul universitar și în prezența unor tineri ca voi”, a spus Tăriceanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *