Skip to content
Politică

Tăriceanu, nouă reacţie tranșantă în cazul lui Ponta. Predoiu, pus la zid

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut, luni, o reacţie dură pe tema dosarului lui Victor Ponta, arătând cu degetul către Cătălin Predoiu.

Aşa cum opoziţia cere, putem asista la o demisie a prim-ministrului în funcţie, la o criză politică şi urmează ca în fruntea Guvernului să fie numit liderul opoziţiei (Predoiu – n.r.). Nu este chiar o persoană care să aibă un dosar perfect, fără de nicio pată. Ar putea, la rândul lui, să fie acuzat, mai ales că societatea de avocaţi din care făcea parte apăra partea adversă, din care făceau parte unul dintre senatori şi premierul actual”, a punctat Tăriceanu.

Reluând ideea de „lovitură de stat” exprimată de Ponta şi de alţi membri ai coaliţiei de guvernare, Călin Popescu-Tăriceanu i-a întrebat pe jurnalişti: ”Credeţi că este normal ca, într-o ţară democratică, cu un regim parlamentar, un procuror să poată să răstoarne un guvern în decurs de 21 de zile? Sper că sunt cu toţii conştienţi că puterea pe care o au implică o responsabilitate uriaşă”.

Totodată, liderul PLR a amintit că Traian Băsescu a beneficiat de imunitate în timpul celor două mandate prezidenţiale. În acest context, Tăriceanu a apreciat că „trebuie să discutăm fără ipocrizie” despre o posibilitate similară în cazul premierului Victor Ponta.

Este o încercare de lovitură de stat. Lovitura de stat înseamnă înlăturarea, prin instituţiile de forţă ale statului, a unui regim democratic ales”, a punctat preşedintele Senatului, avertizând că am putea asista la „declanşarea unei crize politice succesive”.

În plus, liderul senatorilor a adus în discuţie numirea în funcţii, de către un demnitar, a unor oameni „de pe urma cărora a beneficiat de avantaje materiale”.

Astfel, Tăriceanu a dat ca exemplu o situaţie fictivă, în care, înainte să fie prim-ministru, cineva ar fi avut nevoie de o consultaţie medicală.

Să presupunem că mi-a fost acordată (consultaţia – n.r.) de o mare somitate în domeniu, care ar fi putut să fie ministru al Sănătăţii. Vreţi să spuneţi că numirea în funcţia de ministru al Sănătăţii ne duce în situaţie de conflict de interese? Această idee, de a-l acuza pe actualul premier de conflict de interese, este aberantă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *